Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Tweewoonst gerenoveerd tot grote woning

Binnenkijken bij Glorieux Interieurarchitecten
Tweewekelijks gunnen we onze bezoekers een kijk in spraakmakende Belgische woningen, loften en appartementen. Samen met vooraanstaande architecten en interieurarchitecten presenteren we de mooiste woningrealisaties, zowel nieuwbouw als renovatie. 

Deze tweewoonst is samengevoegd tot één woning. Het koppel wilde strakke en duurzame materialen combineren met warme accenten. Dat vertaalt zich in een mooie verlichting en gezelligheid voor de haard.

Identikit  
 
  • Type woning: koppelbouw
  • Locatie: Kruibeke, Oost-Vlaanderen
  • Renovatiejaar: 2011
  • Woonoppervlakte: 143m² (gelijkvloers), 144m² (boven)
  • Opvallende materialen: grijze glaspanelen, Corian, verlichting
  • Opvallende technieken: domotica, uitschuifbare tv-wand, indirecte verlichting
  • Krachtlijnen: strak en minimalistisch, doordachte lijnen en structuren
  • Architect
  • Inrichting: Glorieux Interieurarchitectuur, Noorderlaan 68, Waregem, 056-60 21 06

Wensen van de bouwheer

Een koppel wilde van deze koppelbouw één grote woning maken. Qua huisstijl wilde het een sobere, warme uitstraling. De woning moest ook al aangepast worden voor de oude dag van de bewoners.

Uitdaging van de architect

De uitdaging van de architect ligt gelijk met de wensen van de bouwheer: namelijk van deze dubbele woning één woning maken.

Doorheen de woning lopen

Op de gelijkvloerse verdieping ligt de inkomhal in verbinding met de eetruimte en het salon, die verder doorloopt naar de leeshoek en de bibliotheek, waar ook een vestiairehal en toilet voorzien zijn. De keuken en berging staan rechtstreeks in verbinding met de eetruimte.

Op de tweede verdieping kom je binnen in de nachthal, waar je toegang hebt tot drie logeerkamers met een bestaande badkamer. Via de overloop kom je terecht in de dressing, linnenkamer, masterbedroom en badkamer met een apart toilet.  De ruimtes voelen aan als één geheel, maar zijn toch zo opgedeeld dat  de bewoners over een geheel eigen nachtgedeelte beschikken. Zo kunnen de bewoners gasten ontvangen en storen ze elkaar niet tijdens ongewenste momenten.

Blik op het interieur

Auteur: Kelly Cuypers - januari 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in