De badkamer
Reportage

Trendsplash 2023: de badkamer als backbone

De badkamertrends van 2023 volgens X²O Badkamers.

In de draaikolk die 2022 is, en ook 2023 beloofd te zijn, gaan we steeds meer op zoek naar de stille bron. Een veilige haven op maat van onszelf waar we de huidige historisch turbulente periode het hoofd kunnen bieden, of zo stilletjes mogelijk aan ons voorbij laten gaan. X²O combineert de nood aan energiezuinige ingrepen met selfcare en al even heerlijk kalmerend design.

Fata Privata

De hand op de knip doet het klassieke wellness-uitje naar de spa zienderogen verdampen. Zo vliegen uitgaven die als ‘exuberant’ worden ingeschat, voor even van de to-do- naar de wishlist. Gelukkig weet X²O de fragiele luchtspiegeling om te zetten in luxueuze oase: relatief snelle aanpassingen zoals een bad met lucht- en waterstralen of een dubbele douche zorgen voor welgekomen verwennerijen. Het Bolla-bad van Luca Varess beschikt over een krans Whirpool-openingen die voor een behaaglijke massage en ontspanning van de spieren zorgen. Met de geïntegreerde ledverlichting geniet je ook van de deugden van lichttherapie. Wie het niet zo op badderen begrepen heeft, kan voor wat we-time in een dubbele douche kiezen en de intimiteit bij de ander opzoeken.

Eco eerst

Besparen was nog nooit zo groen. En ook omgekeerd waren milieubewuste keuzes nog nooit zo interessant. Ecologie en economie lijken dan soms wel te clashen, niet zo in de badkamer. Want door water als alternatief in te zetten of er net op te besparen, doe je niet alleen de natuur maar ook je portemonnee een plezier. Zo maakt het Japanse toilet ViClean-I100 van Villeroy & Boch komaf met het eindeloze aanslepen van wc-papier. Een aanzienlijke impact op het huishoudbudget, in plastic verpakking en water tijdens het productieproces van het papier. Een andere manier om je badkamer groener te maken zijn slimme kranen: de Round-regendoucheset van Blaufoss heeft een waterbesparende kop, terwijl de wastafelkraan uit dezelfde reeks standaard koud water levert, tenzij de kraangreep specifiek naar links wordt gedraaid. Een handige manier om nodeloze acties van de boiler te vermijden.

Vorm bij de inhoud

Wie spa zegt, zegt mooi. Het visuele aspect – de gebruikte kleuren, de architectuur, de inrichting en de vormgeving van gebruikte toestellen en materialen – draagt ongetwijfeld bij aan een volwaardige wellness-ervaring. Veelal vinden we er rustgevende kleuren als groen en aardetinten terug en het gebruik van hout in het interieur. Notelaar is zo’n warme houtsoort die erg mooi met groen combineert en zo een extra natuurlijke en rustgevende uitstraling heeft. Voeg ronde spiegels en waskommen toe, zelfs met een touch of gold, voor de ultieme verleidelijke en luxueuze beleving.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in