Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Trends in tapijt


- Kleur, kleur en nog eens kleur: van helder rood, over fris groen tot fuchsia roze… Effen, in opvallende patronen of met een vrolijke streep: heldere kleuren op de vloer zijn het helemaal.

- Voor liefhebbers van een meer ingetogen stijl zijn er gelukkig ook de meer neutrale tinten. Niet het standaard beige, wél mooie schakeringen van wit, zandkleur en zelfs donkerbruin.
Extra tip: Neutrale kleuren komen het mooist tot hun recht in een bijzondere pool of met een mix van poolstructuren.

- Ook donkergrijs en zwart (vaak in grafische combinaties met wit) doen het goed.

- Hoogpolige tapijten om je tenen in te begraven zijn terug van weggeweest, vaak in vernieuwende (extreme) variaties: tapijten die een hoge en een lage pool, of dikke en dunne draden combineren, extra dikke polen, vervilte draden,…

- Combinaties van verschillende materiaalsoorten, zoals wol en vilt, vilt en houtstroken, sisal en wol, … zorgen voor een spannend effect.

- Naast natuurlijke materialen zoals wol, katoen, sisal en papier zijn ook de kunststofvezels aan een opmars toe. Geweven, gevlochten, zelfs gehaakte tapijten van synthetische materialen vormen een designobject op zich.

- Grote prints en natuurlijke motieven (bloemen, planten, kant…) geven een ruimte meer pit.

- Tapijten mogen nu ook glanzen en schitteren: Frisé-tapijten van glanzende garens of zelfs tapijt met Swarovsky-kristallen erin verwerkt komen erg op.

- XXL-vloerkleden zorgen voor een knus eilandgevoel in de ruimte.

- Met modulaire tapijten of tapijttegels kunt u zelf vorm, uitzicht en omvang van uw tapijt bepalen.

- Meer en meer fabrikanten geven de mogelijkheid om een tapijt op maat te laten maken: u kiest niet alleen de vorm en het formaat, maar ook de kleurschakeringen, de afwerking en zelfs het dessin van uw tapijt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in