Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Tim Van Steenbergen ontwerpt pendellamp voor Delta Light

Speciaal voor Delta Light creëerde modeontwerper Tim Van Steenbergen een veelzijdige pendellamp die verrassend speelt met licht en schaduw, de Metronome. Een primeur ook voor de lichtspecialist, die na bijna 25 jaar inhouse design de samenwerking met ontwerpers uit andere sectoren opzocht.


Voor het ontwerp van het nieuwste pronkstuk in zijn collectie, ging Delta Light aan tafel zitten met Tim Van Steenbergen. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. Paul Ameloot, zaakvoerder en designer van Delta Light, licht toe: “We wilden nieuwe vormen, kleuren en materialen verkennen. Binnen onze eigen sector, maar ook door op zoek te gaan naar raakvlakken met andere trendsettende sectoren. Mode stond daarbij bovenaan onze lijst.”

Mode, dit is Belgisch

De match met Tim Van Steenbergen was meteen duidelijk. Net zo Belgisch als Delta Light zelf én een vaste waarde in de modewereld, gekend om zijn duurzame en veelzijdige kwaliteitscollecties.

Van Steenbergen vertelt: “Dankzij mijn shows en mijn werk voor het theater, begrijp ik maar al te goed hoe belangrijk de juiste verlichting is. Licht kan maken… of kraken. Doordat Delta Light® net als ik staat voor tijdloze ontwerpen en kwalitatief vakmanschap, konden we samen een lichtobject creëren met meerwaarde.”

Een spel van licht en schaduw…

Maar veeleer dan een lichtobject te creëren, wilde Van Steenbergen terugkeren naar het product, de essentie, de waarden en de inhoud. Hij begon aan de zoektocht naar schoonheid en esthetiek die hem ook in zijn andere creaties zo typeert. Het moest iets strak en to the point worden. Lichtsfeer, gegoten in een modern object.

Wat begon als een herwerking van model Husk, werd uiteindelijk een volledig nieuwe creatie. Husk blijft zichtbaar in het ontwerp, maar dan in een geëvolueerde versie.

Van Steenbergen ging aan de slag met het oorspronkelijke lichtobject, bedekte het met stof en maakte daar een knip in, die meteen inspireerde tot veel meer. Tot een spel van licht en schaduw en… tot wat uiteindelijk een uniek en veelzijdig stuk zou worden in de collectie van Delta Light. Van onder een waterval van witte aluminium stroken tovert warm licht een prachtig spel van licht en schaduw te voorschijn. Puur lichtplezier.

Delta Light van lichtoplossing tot lichtobject

Met het nieuwe lichtobject wil Delta Light meteen ook de retail- & fashionwereld de hand reiken. De creatie van is immers zo veelzijdig, dat dit lichtobject geschikt is voor residentiële én niet-residentiële interieurs, zoals hotels, horecazaken en retail.

Delta Light heeft de voorbije jaren verschillende internationale retailprojecten uitgewerkt en een breed assortiment lichtoplossingen voor deze branche bedacht. De samenwerking met Van Steenbergen is dan ook de ideale gelegenheid om Delta Light ook in de wereld van retail en fashion nog duidelijker op de kaart te zetten.

Het lichtobject van Van Steenbergen versterkt daarnaast ook het decoratieve luik van de Delta Light-collectie. Waar de bestaande collectie voornamelijk bestaat uit lichtoplossingen die samensmelten met interieurdesign en architectuur, vinden klanten in het decoratieve luik van de collectie veeleer lichtobjecten die het interieur mee aankleden.
 

 

De Metronome praktisch:
  • De pendellamp van Tim Van Steenbergen bestaat in 3 versies: Metronome XXL (uitvoering op maat) en twee kleinere varianten (Metronome met en zonder bovenstuk van model HUSK).
     
  • Er zijn 4 uitvoeringen van Metronome (in aluminium): wit, zwart, rood en een combinatie met kurk.
     


Meer info:
Delta Light

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in