Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Thuis sporten

Waar thuis sporten of fitnessen?

Waar kun je thuis sporten of fitnessen? Welke kamer is geschikt?

Het allerbelangrijkste is dat de ruimte goed verlucht is en dat je er een fitness toestel of het sportmateriaal van je keuze in kwijt kunt. Voor de rest hangt het er van af welke ruimte je beschikbaar hebt, of je vindt dat er absoluut een raam moet zijn of niet, enzovoort. De mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, bureau, hobbyruimte of kelder.

  Hoe je eigen fitness inrichten?

  Om thuis te kunnen fitnessen, heb je een fitness toestel nodig. Zowel voor kleine als voor grote budgetten zijn er fitness apparaten en sporttoestellen te koop waarmee je je conditie en je lichaam in vorm kunt brengen. Er zijn merken die focussen op een goedkope productie. Andere merken hebben duurder materiaal maar bieden toestellen met meer mogelijkheden, uitgerust met digitale schermpjes en zelfs heuse computers die de gegevens over je training bij houden.

  • De techniek van de toestellen bepaalt vaak de prijs. Hoe uitgebreider en gesofisticeerder de gebruikte technieken om bijvoorbeeld crosstrainer, hometrainer of loopband aan te drijven, hoe hoger de prijs zal zijn. Laat je zeker goed adviseren en vraag informatie van meerdere merken. In fitness zaken of wellness centra kun je ook al informeren naar de gebruikte toestellen. Een wellness specialist zoals Gervi geeft ook degelijk advies.
  • Zorg dat het toestel stabiel kan staan, zorg dat je er langs alle zijden op en af kunt en zorg dat je het kunt aansluiten op het elektriciteitsnet. De meeste toestellen werken tegenwoordig met elektrisch aangedreven technieken.
  • Goed verluchten en verlichten
  • Wat je nog nodig hebt: water bij de hand, eventueel een muziekje of een tv-toestel in de buurt en sporten maar! Als je deze ruimte ook nog kunt inrichten met een massagestoel, lounge zetel, jacuzzi of bad, dan is je wellness ruimte compleet af.

  Kan het in de kelder?

  Sporten, fitnessen of wellness in de kelder kan zeker! Tenminste, als de kelder goed verlucht is. Wil je er ook een bad of sauna installeren, dan moet je zorgen voor water en een afvoer. In de kelder kan dat al eens tot problemen leiden. Voorzie hier dus de juiste sanitaire technieken om het water vlot en zonder geurtjes te kunnen afleiden naar het riool.

   

   

   

   

   

   

   

  Auteur: Gretel Kerkhofs - december 2011

  Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

  Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

  Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in