Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Tarkett gaat voor ‘groene’ vloeren

Al meer dan 100 jaar spits Tarkett zich toe op vloerbekleding. Voor het bedrijf is het zorgvuldig omgaan met de natuur een filosofie. Tarkett wil daarom binnenkort door het leven gaan als een Cradle to Cradle bedrijf. Het wil met andere woorden materialen beter (her)gebruiken om hun levenscyclus te verlengen en zo de afvalberg te verkleinen.

 

Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw recycleert Tarkett zijn vloeren en postproductieafval al. Het Re-Use concept van het bedrijf is zelfs het grootste vloerrecyclage programma van de sector. Toch wil Tarkett zich verder ‘groen’ blijven ontwikkelen en een Cradle to Cradle bedrijf worden.


Cradle to Cradle

Om een Cradle tot Cradle bedrijf te worden, ging Tarkett een partnerschap aan met het Duitse wetenschappelijke instituut Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA). Het EPEA houdt zich bezig met producten en aanverwante materialen te bestuderen en alternatieve materialen te ontwikkelen die nog veiliger zijn voor het milieu en onze gezondheid.
 

Milieustrategie

Dat Tarkett tot nu ook al bezig was met de natuur merk je aan de milieustrategie van het bedrijf, die terug te brengen zijn tot vier pijlers:


Producten hergebruiken en recycleren

  • Via her Re-Use-concept verzamelt het in verschillende landen afval in dat vrijkomt bij de installatie en verwerkt dat tot nieuw vloermateriaal.
  • Tarkett recycleert ook vloeren op het einde van hun levenscyclus
  • In 2009 recycleerde de firma 77.000

Bewust beter natuurlijke en hernieuwbare materialen gebruik

  • Tarkett voorziet getailleerde informatie op zijn producten en de inhoud ervan.
  • De uitstoot van de vluchtige organische stoffen (VOS) ligt bij de vloeren van Tarkett tien lager dan bij anderen

Kiezen voor vloeren waarvoor minder hulpbronnen worden aangesproken

  • Elk product wordt geproduceerd in overeenstemming met de strengste milieunormen in fabrieken met ISO 9001- en ISO 14001-certificaat

Borg staan voor veilige, gezondere producten

  • Producten van Tarkett dragen bij tot de best mogelijke binnenluchtkwaliteit …
  • En deze vergen minder chemische schoonmaakmiddelen, water en energie dankzij producten voor oppervlaktebehandeling als IQ en Topclean XP.
     

Over Tarkett Belux

Tarkett Belux maakt deel uit van de groep Tarkett die wereldwijd kwaliteitsvloerbekleding aanbiedt, zowel voor professioneel als voor privégebruik. Met meer dan 100 jaar ervaring in de productie van vloerbekleding, kan Tarkett één van de meest volledige productassortimenten aanbieden: PVC-vloeren, vinylvloeren, linoleum, sportvloeren, hardhouten vloeren (parket), laminaatvloeren…

Dankzij continue investeringen in innovatie en productkwaliteit, alsook extra aandacht te besteden aan milieubeschermende maatregelen, kon Tarkett snel uitgroeien tot de marktleider in zijn sector. Het bedrijf beschikt intussen over 28 specifieke productie-eenheden, verspreid in 6 verschillende landen. De Tarkett-producten worden in meer dan 100 landen verkocht. Elke dag verkoopt Tarkett wereldwijd 1 miljoen m² vloer!


Meer info: Tarkett


Lees ook: Een vinylvloer in een doosje

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in