Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Sfeer: Inspiratie voor interieur, tuin en zwembad

Sfeer is al meer dan 10 jaar ‘the place to be’ voor zij die op zoek zijn naar inspiratie voor interieur, tuin en zwembad. Op sfeer 2011 kun je twee weekends genieten van het leven en van al wat voor het interieur en het exterieur belangrijk is.

Sfeer 2011

Met meer dan 60.000 zijn ze, de estheten die massaal op het event afkomen, net omdat het haar gelijke niet kent. Een heuse woonhappening, die het beste voor binnen en buiten voorstelt, binnen een klassieke, sobere of net uitbundige stijl. Ook voor designaddicts valt op Sfeer veel nieuws te ontdekken. Bovendien is er ruimte voor ‘instant’ items, maar ook voor perfect uitgekiende oplossingen op maat.

Daar is de lente…

Na een ronduit lange, donkere en koude winter is Sfeer het eerste event dat de lente aankondigt. De beurs wordt dan ook meteen heel feestelijk ingezet met de nacht van Sfeer op 19 maart waar een heuse DJ het ritme aangeeft.
Een geschikte gelegenheid om aan kleur te denken, tuinfeestjes, zwembaden, poolhouses, gezellig klassiek of net nagelnieuw design...
Sfeer heeft alles in huis om de lente te vieren en om alles in en rond de woonst voor te bereiden voor een ‘long, hot summer’...

De zones

Dwars Design (Hal 1)
Eigenzinnig Design met een grote D! Alles behalve ‘mainstream’ dus! Naast klassieke designiconen worden ook de nieuwste ontwerpen voorgesteld. Philippe Starck ontwierp voor Dedon een serie buitenmeubelen onder de speelse naam ‘Play’. Een première op Sfeer! Dedon bouwt hier een kleine fotostudio waar de bezoeker zich kan laten fotograferen met de Play collectie, helemaal in de trant van de brochure waarin Eugeni Quittlet (de rechterhand van Philippe Starck) poseert met mevrouw Starck. Hier wordt bovendien een wedstrijd aan gekoppeld waarbij men een ‘Play’ tuinset kan winnen.
Nog in deze zone wordt de Deense collectie Hay getoond, met eigenzinnige, jong ogende designmeubels. Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waarbij recepten van cocktails kunnen ingestuurd worden: de zoektocht naar de ultieme Sfeer-cocktail!

BuitenZinnig (Hal 4)
De echte designadept wil een strakke, uitgepuurde vormgeving en de toepassing van gedurfde, tijdloze materialen doortrekken naar de tuin. Op BuitenZinnig kan men proeven van exclusieve tuinverlichting, stijlvolle loungesets en hedendaagse tuinprojecten.
In deze zone wordt ook het ontwerp getoond van de winnaar van de wedstrijd die in samenwerking met de Stad Gent werd ingericht. De opdracht was om een ‘studenten-tuin’ te ontwerpen. Een plaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, een hangplek, een zitplek, een ruimte waar ze kunnen picknicken... een ontmoetingsplaats die een antwoord biedt op het virtueel communiceren via chat, Facebook, Twitter... een oase waar het persoonlijk contact in ere hersteld wordt. Winnaar van de wedstrijd is Kenny Thorrez, een landschapsarchitect uit Wervik

Pure Klasse (Hal 5)
Pure klasse staat voor gezellige schemerlampen, comfortabele sofa’s, ambachtelijk gemaakte kasten en tafels, warme kussens en edel woontextiel. Verleidelijke charme, hoogwaardige kwaliteit en tijdloos. 4 stijlkasten zullen hier de bezoeker op weg helpen in hun zoektocht naar...pure klasse!

Puur Groen (Hal 6)
Romantisch leven op het platteland, een dakterras in de stad, of zelfs een klein balkon... Puur Groen laat zien hoe men een gezellige buitenplek creëert. Aan tuinhuisjes, banken, planten, hekken en decoratie geen gebrek!

Mix&Match (Hal 7)
Mix en Match staat voor een ontmoetingsplek waar interieurliefhebbers gratis advies kunnen krijgen van de grote merken uit de interieurbranche. Een uniek concept dat op nog geen enkele andere Belgische woonbeurs te zien is.
Gratis advies wordt gegeven door onder anderen Levis en Sikkens (Akzonobel), Arte Hookedonwalls, Kobe en Sax Sanitair.
Nieuw op Sfeer: voor de eerste keer kan de bezoeker op Sfeer terecht voor professioneel outdooradvies! Olivier Standaert en André Goemaere stellen hun knowhow ter beschikking.

Design@sfeer(Hal 7)
In deze zone kan men handgemaakte meubels, aparte decoratieobjecten, verrassende juwelen en bijzondere woonaccessoires ontdekken. Stuk voor stuk origineel vakman-schap, met veel liefde en zorg ontworpen door zelfstandige designers.

Sfeer praktisch

Plaats: Flanders Expo Gent - Maaltekouter 1 - 9051 Gent
Wanneer: zaterdag 19 t/m maandag 21 maart en van vrijdag 25 t/m maandag 27 maart 2011
Openingsuren
za 19.03 14 – 23u?zo 20.03 10 – 19u?ma 21.03 14 – 21u?
vr 25.03 14 – 21u?za 26.03 14 – 21u?zo 27.03 10 – 19u

Nacht van Sfeer: Zaterdag 19 maart tot 23 uur
Toegangsprijs
10 euro (gratis toegang voor begeleide kinderen jonger dan 12 jaar)
8 euro in voorverkoop via www.sfeer.be

Hoe Flanders Expo bereiken
Auto
De ruime parkings van Flanders Expo zijn rechtstreeks bereikbaar via afrit 14 van de autosnelweg E40 (Brussel – Oostende).

Openbaar vervoer
Vanuit het station Gent St.-Pieters brengt tramlijn 1 de bezoekers tot vlak bij de ingang van de beurs.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in