De badkamer
Reportage

Renovatie van je badkamer: bad of douche?

De grote vraag bij je badkamerrenovatie is: ga je voor een comfortabel bad, een handige douche of kies je voor allebei? Wat jij wil, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie. Neem jij meerdere keren per dag een douche? Lig jij wekelijks uren in bad met een goed boek? Jouw ideale badkamer bestaat! Hieronder zetten onze badkameradviseurs alle mogelijk opties op een rij, zodat jij makkelijker kan kiezen.

Je gaat voor een douche

Geen fan van een bad? Dan is de keuze voor een douche snel gemaakt en hoef je geen plaats te verspillen. Meer nog, je kan voor een ruime inloopdouche kiezen. Gelukkig kan je ook met een grote douche makkelijk een wellness gevoel creëren. Ook in kleinere badkamers heb je vaak geen ruimte om een bad te plaatsen en moet je dus voor een douche gaan. Een sfeervolle douchecabine kan hier een uitweg bieden

Een bad is een must

Een bad is onmisbaar als je graag languit relaxt of als je kleine kinderen in huis hebt. Zelfs als je daardoor geen plaats meer hebt voor een douche. Later kan je nog altijd een badwand toevoegen als je heimwee hebt naar een douche. Je kan je formaat makkelijk aanpassen aan je beschikbare ruimte: een vrijstaand bad, een half-vrijstaand bad, een hoekbad of een inbouwbad behoren tot de mogelijkheden.

Waarom niet allebei?

Als je badkamer groot genoeg is, waarom zou je dan kiezen? Plaats gewoon een bad en een douche en geniet van het comfort. Het grote voordeel is dat meerdere personen van je gezin zich samen kunnen klaarmaken. Bovendien kan je zo altijd kiezen waar je het meeste zin in hebt: een verfrissende douchebeurt of een zalig lang warm bad.

De ultieme uitweg: de bad-douchecombinatie

De laatste mogelijkheid is populair bij velen. De bad-douchecombinatie lost namelijk het probleem op van badliefhebbers die geen plaats hebben voor allebei. Een eenvoudige badwand op je badrand plaatsen en nadien kan je makkelijk een douche nemen. Ideaal voor als je niet echt kan kiezen.

Nu ligt de bal in jouw kamp: ga je voor een bad, een douche of voor allebei? Doe inspiratie op in onze webshop of kom langs in één van onze showrooms voor méér advies.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in