Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Quick-Step haalt teakvloerbekleding naar binnen

Wanneer we het over teak hebben, denken we spontaan aan tuinmeubelen. Teak als vloerbedekking vind je meestal enkel buiten terug: op terrassen en aan zwembaden. De laatste jaren vond deze tropische houtsoort ook zijn weg in het meubilair van woon- en slaapkamers, vooral  in landelijke interieuren.

Om een massieve brede plankenvloer te maken, is een boom van een zekere omvang vereist. De aangeplante dunnere teakboompjes komen hiervoor niet in aanmerking. Het hout van de oudere en dikkere teakbomen is schaars en daardoor ook erg duur. Bovendien is het ecologisch onverantwoord deze natuurlijke rijkdommen hiervoor uit te putten.

Voor de productie van de Quick-Step teak vloeren sneuvelen er geen teakbomen.  Zo slaagt Quick-Step erin laminaatplanken in teak op de markt te brengen zonder de budgettaire en ecologische struikelblokken eigen aan de massieve teakuitvoeringen.

Natuurverniste teak
Tropische natuurlijke houtkleuren zijn fel, levendig en brengen in contrast met andere kleuren een rijke variatie in je interieur. Vooral de natuurverniste teak vormt een opvallende toets in een eerder neutraal of strak interieur.

De kleur van massieve teak is echter niet stabiel en vergrijst snel, waardoor ze aan warmte inboet. Deze vergrijsde versie past weliswaar prima in bepaalde interieuren, maar is toch minder sprekend en fletser dan de natuurlijke teak.

De Quick-Step natuurverniste Teak is bewerkt met een Natural Authenic oppervlaktestructuur.

De poriën zijn duidelijk zichtbaar in tegenlicht en verlenen een speciale dementie aan deze natuurverniste teakvloer.

Net als alle andere vloeren uit het Quick-Step Perspective-gamma telt deze teak vloer een variatie van 12 verschillende planken. Op die manier vermijdt Quick-Step een systematische herhaling van de houttekeningen in de vloer,  een vaak voorkomend fenomeen bij de goedkope laminaatvloeren op de markt. De afgeschuinde perspective kanten die een v-groefje vormen tussen de planken zijn afgewerkt met een aangepast dessin.

 

Voor meer info: Quickstep.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in