De badkamer
Reportage

Ontdek de badkamertrends van 2022

Je badkamer inrichten volgens de laatste trends? Het kan! Maak je badkamer futureproof volgens de hedendaagse badkamermode. X²O tipt hieronder welke actuele kleuren en stijlen er vandaag de dag populair zijn om je echt thuis te voelen in je badkamer ruimte. In no time maak je van je badkamer de plaats bij uitstek om tot rust te komen.

Het nieuwe marmer

Om de zoveel tijd duikt marmer opnieuw op in de badkamer. Of je nu kiest voor licht Carrara of donker Portoro Gold of Dark Emperador, de subtiele adertekening zorgt sowieso voor een unieke look in je ruimte. Marmer is prachtig in een klassieke en een moderne stijl. Bovendien is het een misverstand dat marmer moeilijk te matchen is met andere materialen en kleuren. De ultieme designertip: marmer combineert uitstekend met kranen in Brushed (Rose) Gold.

Ton sur ton

Ga in 2022 met één basiskleur aan de slag in je badkamer en trek die zoveel mogelijk door in al je spullen. Probeer in elk geval binnen één kleurenfamilie te blijven. Je douche is de perfecte omgeving om van start te gaan met je gekozen kleur: je doucheprofiel en je douchekraan stem je perfect op elkaar af op deze manier. Zwart staat goed in een industrieel badkamerinterieur, maar je kan ook kiezen voor goud of metaalkleuren. Een spiegel met gekleurde rand kan niet ontbreken. Het gevoel van eenheid zorgt voor rust en balans in je interieur. De persoonlijke touch voeg je toe met de juiste accessoires. En natuurlijk krijgen ze ook een kleurtje mee.

Hout in huis

Naast de opvallende terugkeer van marmer, is hout een ander natuurlijk materiaal dat al lang de badkamerwereld heeft veroverd. Massief hout heeft bovendien een bepaalde authenticiteit en is uiterst duurzaam. Nieuw dit jaar is dat het hout sterke patronen heeft en speelt met unieke structuren. Verticale doorlopende lijnen kenmerken de Balmani Forma collectie, terwijl de Balmani Quadro meubelen spelen met horizontale strepen. Kom gedurfd uit de hoek en ga voor de combinatie van warm hout met zachte ribbelstructuur.

Rechte lijnen doorbreken

Een eigentijdse, zachte sfeer in je badkamer creëren? Ga dan voor badkamermeubels en -producten met ronde vormen. Denk aan een afgeronde kraan of een badkamermeubel met afgeronde hoeken. Ronde en ovalen spiegels zorgen bijvoorbeeld voor een speels effect in je badkamer- en/of toiletruimte. En ze zijn bovendien een leuke toevoeging boven je wastafelonderkast. De Balmani Giro spiegel is een absolute topper in ons assortiment, uitgerust met verlichting en anti-dampfunctie.

Nieuwsgierig naar meer badkamertrends? Lees verder in onze blogs, bekijk ons assortiment online of ga langs in een showroom bij jou in de buurt! Ons team staat voor je klaar!

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in