Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Nieuw op de vloer

Het is bijna Batibouw en dan kun je er donder op zeggen dat de producenten van bouw- en interieurproducten met nieuwigheden op de markt komen. Ook op het gebied van vloeren staat de tijd niet stil. Hele dunne keramische tegels, klikparket, natuursteen op een keramische tegelhouder, … Habitos maakte een selectie.
 

Dunner, dunst

De tegels worden alsmaar dunner, waardoor je de tegel gewoon bovenop een bestaande vloer kunt plaatsen. Geen breekwerk en een serieuze kostenbesparing. Vilvordit verdeelt verschillende merken met deze eigenschap. De pionier van deze trend is Cotto d'Este, met zijn keramische tegelplaat Kerlite Plus, 3,5 mm dik en toch heel sterk. Ook de merken Floorgres, Appiani en Ariostea komen met een gamma dunne tegels – met elk hun specifieke uiterlijke kenmerken en voordelen – op de proppen.
Meer info: Vilvordit


Parket nieuwe stijl

Quickstep kennen we natuurlijk vooral van Tom Boonen en van de laminaat met het bekende kliksysteem. Nieuw is een meerlagig parket – dus geen laminaat – dat volgens dezelfde klikmethode wordt geplaatst. Het nieuwe parket heeft drie lagen – ecologisch fineerhout onderaan, gerecycleerd Heveahout als kernlaag, en daarop een toplaag van 3 mm massief hout, afgewerkt met 7 lagen kwaliteitsvernis. Dat levert een duurzame, gebruiksvriendelijke en budgetvriendelijke vloer op, die geschikt is voor woonkamer, keuken én badkamer.
Meer info: Quick Step – Unilin


Keramische natuursteen

Liefhebbers van natuursteen schrikken wel eens van de prijs van dit hoogwaardige product. Gelukkig zijn er inventieve bedrijven zoals het Belgische Beltrami die hier iets op gevonden hebben. Beltrami ontwikkelde namelijk tegels voor vloeren en wanden met het uiterlijk van natuursteen. De Marmocer is een tegel die bestaat uit een 4 mm dikke toplaag van natuursteen, gekleefd op een keramische tegelhouder. Zo kun je een marmeren vloer leggen aan het budget van een goede keramische tegels. In hun nieuwe en milieuvriendelijke gebouw in Stasegem, bij Harelbeke, kun je al dat moois in het echt bewonderen.
Meer info: Beltrami


Waterdicht

Inter-Ceram, importeur van een zeer uitgebreid assortiment aan tegels, lanceert in België nu ook de producten van Blanke. Dit merk is gespecialiseerd in tegelprofielen, waterdichting en ontkoppelingssystemen voor tegelvloeren. Maar Blanke heeft ook een modern vloerverwarmings- en koelsysteem dat snel te plaatsen is, een korte reactietijd heeft en met maar 30 mm aan systeemhoogte.
Meer info: Inter-Ceram www.inter-ceram.be


Gedurfd

Een blijver onder de vinyl vloeren is Novilon. De nieuwste – vijfde - Fusion collectie heeft 21 vernieuwende en gedurfde kleuren, waarmee het aanbod aan kleuren en dessins zo uitgebreid is dat het vinyl op de vloer van elke woning past, klassiek of strak en eigentijds. Het vinyl is beschikbaar in een breedte van 2 en 4 meter, is 2,4 mm dik met een toplaag van 0,25 mm en een Aquagrip anti-sliplaag.
Meer info: Forbo


Eco vloer

Kurk – een 100% natuurproduct - op de vloer lijkt iets dat alleen voor doorwinterde ecologisten is weggelegd. Maar schijn bedriegt. Habitos spreekt uit ervaring, want een van de redactieleden heeft kurk in de badkamer liggen – op een bestaande vloer – en kent heel wat mensen die kurktegels lieten plaatsen in slaapkamer en zithoek. Het aanbod is dan ook uitgebreid en blijft niet beperkt tot het bruin van onbehandelde kurk. Kurk kun je aan de lopende meter krijgen of in de vorm van tegels (verschillende formaten). Andere voordelen zijn bijvoorbeeld de isolerende eigenschappen van kurk en de veerkracht van het product, waardoor het aangenaam is om op zo’n vloer te lopen.
Meer info: Santana

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in