Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Life Collection: ruwe pit in zachte bolster

Collstrop Home heeft zijn collectie parketvloeren uitgebreid met de Life Collection. Deze vloer valt op door zijn vernieuwde uitzicht: het oppervlak lijkt ruw, maar voelt zacht aan. Dit dankzij een opeenvolging van 5 behandelingen.


Massieve parketvloeren vallen in de smaak van de Belgische (ver)bouwheren. Zo verwonderlijk is dat niet, want een massieve (uit één stuk hout vervaardigde) parketvloer is een stijlvolle én duurzame investering die de (comfort)waarde van uw woning aanzienlijk verhoogt.
Dankzij een indrukwekkende knowhow mag Collstrop Home gerust een expert inzake massieve parketvloeren worden genoemd. De Belgische fabrikant breidt zijn bestaande collectie parketvloeren nu uit met een nieuwkomer: Life Collection, een hedendaagse collectie afgewerkte massief eiken parketvloeren met een heel nieuw uitzicht.

Vernieuwd uitzicht
Opvallend aan de Life Collection is het vernieuwende uitzicht van de 11 cm brede en 14 mm dikke planken. De opeenvolging van 5 behandelingen (reliëf geven, borstelen, patineren, gekleurde olie aanbrengen en fixeren) maakt dat de parketvloer er ruw uitziet maar toch zacht aanvoelt.
Life Collection is beschikbaar in 3 natuurlijk ogende, trendy kleuren: earth (bruin), grey (grijsbruin) en bright (wit).
De massieve parketvloeren van Life Collection zijn beschikbaar in twee verschillende kwaliteiten: met kleine knoopjes van maximaal 1 cm en met een meer gevarieerd houtpatroon met knopen tot 3 cm.

Houtselectie
Zoals alle collecties uit het assortiment van Collstrop Home is ook de Life Collection van een uitstekende kwaliteit.
De kwaliteit van de parketvloer begint bij een strenge houtselectie. Voor het vervaardigen van Life Collection gebruikt Collstrop Home enkel Franse eik die ter plaatse geselecteerd werd door een eigen houtspecialist.
Na een eerste natuurlijk droogproces in de eigen opslagplaatsen gaat het hout de droogovens in, waar het na een computergestuurd droogproces van 4 à 6 weken een optimaal evenwichtsvochtgehalte van 10% bereikt.
Vervolgens worden de planken uit één stuk geschaafd tot een fijn geschaafde parketvloer met een optimale maatvastheid en een perfect passende tand- en groefverbinding, een garantie voor een vlotte en snelle plaatsing.

Franse eik is een harde houtsoort. Dit maakt de massieve parketvloeren van de Life Collection zeer geschikt voor plaatsing in elk deel van de woning, ook in de keuken, de badkamer en in druk belopen ruimtes.
Dat de parketvloer al volledig afgewerkt en klaar voor plaatsing is, levert zowel voor de parketplaatser als voor de bouwheer een aanzienlijke tijdwinst op. Aangezien de parketvloer al geschuurd is, blijft de bouwheer gespaard van stofellende.

Afhankelijk van de ondergrond zijn er voor Life Collection verschillende plaatsingsmogelijkheden: verlijmd, verlijmd en vernageld, of zwevend met enkel lijm in tand en groef.

De massieve parketvloeren van de Life Collection van Collstrop Home laten zich gemakkelijk onderhouden met een stofzuiger en een licht vochtige dweil. Bij een druk belopen vloer kan u eventueel een voedend product aan het poetswater toevoegen.

Meer info: Collstrop.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in