Nieuwe kamers

Kleuren in het thuiskantoor

Een kleurencombinatie kiezen voor je kantoor houdt meer in dan beslissen welk kleur bij je gordijnen past. Sommige tinten stimuleren, anderen leiden af.
  • Vraag jezelf eerst af of je in je kantoor bezoekers moet ontvangen, of het een stimulerende werkruimte moet zijn, of het dezelfde kleur als de rest van je woning moet zijn en of je je favoriete kleur ook hier moet doortrekken. Bepaal ook of je iemand bent die snel zijn concentratie verliest. Zoja,dan heb je heel wat aan lichte tinten.
  • Koude tinten zoals blauw, groen en purper storen niet en doen concentreren. Groen doet creatief zijn en verzacht de stress. Warme tinten zoals rood, geel en oranje zijn actief, maken het gezellig en zorgen voor stimulans. Ze kunnen voor afleiding zorgen en zouden het hongergevoel bevorderen. Wit kan gebruikt worden om een open, ruimer gevoel te geven aan een kleine werkplaats maar kan tot pijnlijke ogen leiden. 
  • Gebruik combinaties van de rest van je huis zodat je kantoor hier op aansluit. Toets met warme accenten om je thuiskantoor op te fleuren wanneer het in koude of neutrale tinten is geverfd. Een extra tip: kies neutrale kleuren die verfrissen in de zomer maar warmte geven in de winter.   

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in