De badkamer
Reportage

Jouw ideale douche: een cabine of een inloopdouche?

Een douche is onmisbaar in de badkamer van vandaag. Inloopdouches en douchecabines hebben allebei hun plaats in de moderne badkamers en ze zijn allebei een weloverwogen keuze met oog op de toekomst. Een inloopdouche onderhoud je makkelijk en geeft je een open gevoel, terwijl een cabine de warmte net heel dicht bij jou houdt. Benieuwd wat onze experts je nog kunnen vertellen over deze types douches? Lees snel verder en kom alles te weten.

Cabines met een twist

Douchecabines zijn een zalig gesloten doucheconcept. De totaaloplossing voor jouw badkamer. Het allergrootste voordeel van een douchecabine is dat zowel het water als de warmte lekker binnen 1 ruimte blijft. Je badkamervloer blijft tijdens je douchebeurt helemaal droog, wat bij een inloopdouche wel sneller het geval is.

Ook de hoogte is van groot belang bij een douchecabine. Met een open bovenzijde kan de warme lucht makkelijk circuleren in jouw badkamerruimte. Zo vindt de stoom vlot zijn weg naar buiten. Een klein nadeel aan douchecabines is dat ze vaak nogal veel hoeken en randen hebben. Dat maakt ze iets moeilijker in onderhoud. Vuil en kalkaanslag zullen iets sneller ophopen, maar de materialen van vandaag zijn daar zeker tegen bestand.

Een douchecabine is vaak de ideale oplossing als je zowel een bad als een douche wil in je badkamer. Een cabine neemt weinig plaats in en kan zowel in een linkse als in een rechtse hoek van de kamer geïnstalleerd worden. 80x80 of 90x90 is een vaak voorkomend formaat voor douchecabines. Zo blijft er zeker nog voldoende ruimte over voor een hoekbad of inbouwbad. Bekijk onze allernieuwste collectie, de Luca Varess Talan, een topper van formaat.

Een inloopdouche om van te dromen

Een inloopdouche geeft je badkamer meteen een open en exclusieve uitstraling. Daarbij heeft deze soort douche geen opstapje, waardoor zowel jonge kinderen als ouderen makkelijk in-en uit kunnen stappen om te genieten van een douche. De strakke lijnen en grote oppervlakken zorgen voor weinig randen en dus voor minder poetswerk.

Wil je je badkamer groter laten lijken? Dan is een inloopdouche de perfecte keuze voor jou. In een inloopdouche heb je veel plaats om uitgebreid te douchen. Ongeacht de grootte van je badkamer, kan je je inloopdouche helemaal zelf samenstellen. Iedere badkamer is anders, dus bepaal je zelf of je al dan niet een deur of een douchewand wil. Je doucheglas kan je ook perfect afstemmen op je persoonlijke smaak: mat of helder glas en met strepen of zonder, er zijn een pak mogelijkheden. Een inloopdouche vindt ook perfect zijn plaats in een nis of in een hoek van je badkamerruimte.

Tips en advies vind je bij X²O Badkamers

Je merkt het, er zijn heel wat verschillen tussen douchecabines en inloopdouches. Beide types douches zijn ook pas compleet met de juiste douchekraan. Regendouchesets zijn erg populair, maar ook ingebouwde kranen zorgen voor een minimalistische look. Je vindt beide soorten in uiteenlopende kleuren, vormen en formaten. Heb je moeite om een keuze te maken? Kom gerust langs in één van onze 27 showrooms voor badkameradvies van experts. Ook op onze online webshop kan je heel wat inspiratie opdoen. Wij bekijken graag samen met jou de ideale oplossing zodat jij naar huis kan gaan met de ideale douche en douchekraan. Tot binnenkort!

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in