Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Ilse De Meulemeester knapt vervallen Scholteshof in Stevoort op

Het Scholteshof in Stevoort ligt er nu nog verkommerd bij, maar de toekomst oogt mooi. Ilse De Meulemeester is door eigenaar Peter Willems onder de arm genomen om het interieur naar eigen inzicht op te knappen en oude glorie te doen herleven.


Ilse De Meulemeester (37) begon 13 jaar geleden met een eigen interieurwinkel in Antwerpen. De ex-Miss België werkt ondertussen al met 13 mensen, onder wie vijf binnenhuisarchitecten. Met het vervallen Scholteshof, waar ooit de fine fleur over de vloer kwam, krijgt De Meulemeester een stevige uitdaging voor de kiezen. In zijn glorietijd sierden twee Michelin-sterren de voorgevel, maar nu tiert het onkruid er welig.

 

Ook hotel en wellness

De Nederlander Peter Willems, die het Scholteshof na het faillissement in 2002 kocht voor een schamele 1,75 miljoen euro, wil het blazoen van het ex-sterrenrestaurant oppoetsen. Hij heeft de Hasseltse architect Jos Dubois een ambitieus plan laten uittekenen, waarin naar verluidt ook plaats is voor een hotel en een wellnessgedeelte. "We zullen zien in hoeverre we onze plannen mogen verwezenlijken", zegt Willems. Architect Dubois is er alvast gerust op. "Nu ligt de zaak er troosteloos bij, maar dat komt snel goed. De bouwaanvraag vertrekt volgende week. Met een beetje geluk kan het Scholteshof volgend jaar open."

 

Warme materialen

Vijf jaar geleden, toen Willems zijn plannen voor een vernieuwd Scholteshof voor het eerst ontvouwde, had hij Ilse De Meulemeester al ingeschakeld om het interieur op te smukken. "We gaan onze schetsen van toen opnieuw uit de kast halen", zegt de vroegere Miss België. "Veel zullen we niet moeten veranderen. Aangezien het cliënteel in belangrijke mate uit zakenlieden zal bestaan die graag in een huiselijke sfeer verblijven, leek het ons geen goed idee er een moderne designuitrusting voor uit te tekenen. We kozen dus voor warme, tijdloze materialen."

 

Sterren

Voor het werk in de keuken doet investeerder Willems overigens een beroep op lokaal talent. "Het is nooit mijn bedoeling geweest om er een Nederlandse chef aan het werk te zetten, wél om op niet al te lange termijn één of twee sterren terug te verdienen. Daarvoor wil ik liefst een jongen uit de regio inschakelen. Ik vind het alleen nog te vroeg om een naam te noemen." 


© 8 april 2009 Agripress

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in