Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Gevloerd in kleur: Inge Van Gheel ontwerpt Marmoleum piano

Met not-black, not-white en not-pink brengt de jonge Belgische ontwerpster Inge Van Gheel voor Forbo Flooring drie levendige kleuren op de vloer. Marmoleum piano by Inge Van Gheel is geïnspireerd op de rijkdom van de natuur en de verscheidenheid aan culturen in de wereld.

Dat Marmoleum piano by Inge Van Gheel rond kleur draait mag blijken uit de naamgeving van de tinten: not-black, not-white en not-pink. Inge Van Gheel hierover: “Deze drie kleuren refereren aan de verschillende culturen in de wereld. Not-black en not-white verwijzen naar de associatie die we maken van de huidskleuren ‘zwart’ en ‘blank’ met de kleuren ‘zwart’ en ‘wit’, terwijl een zwarte man natuurlijk niet echt zwart is en een blanke vrouw niet echt wit. Een beetje zoals de vloerbekleding Marmoleum niet helemaal zwart of wit is. Trouwens, van enkele uren tot enkele dagen na de geboorte heeft elke baby dezelfde rozige huidskleur, ongeacht of hij nu blank of zwart is. Dus, in den beginne zijn we allemaal even not-pink.”

De verschillende kleuren - stuk voor stuk krachtige tinten met roze als vernieuwende gewaagde toets – zijn goed met elkaar te combineren en sluiten aan bij de bestaande kleuren van de collectie Marmoleum Global 2.

Anderzijds speelt Inge Van Gheel ook het natuurlijke uit: de menselijke touch in combinatie met de natuurlijke grondstoffen waarvan linoleum gemaakt is. “Het 100% natuurlijke karakter van de vloerbekleding sprak me meteen aan. Je staat er niet zozeer bij stil, maar de look van een vloer is vaak bepalend voor een ruimte. Het was dan ook een leuke uitdaging om eens twee- in plaats van driedimensionaal te ontwerpen.


Wie is Inge Van Gheel?

Inge Van Gheel (°1976 – Wilrijk) heeft al een indrukwekkend palmares opgebouwd, waarbij ze een groot deel van haar studies en carrière in het buitenland doorbracht. Ze studeerde eerst interieurarchitectuur aan het HONIM in Brussel, dan een jaar fotografie in Londen, haalde in Bournemouth een bachelor in design en in het Zweedse Göteborg haar masters in design. Op het einde van haar opleiding sleepte Inge Van Gheel de Student Design Award in de wacht, waarmee ze bij IKEA als productontwerpster aan de slag kon. Na enkele jaren buitenland heeft ze zich vandaag in België gevestigd als zelfstandig ontwerpster. De Inge Van Gheel Design Studio is gevestigd in Leuven.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in