De keuken
Reportage

Ecodesign in de keuken voor Zero Waste Week én lang daarna

Terwijl tijdens de eerste week van september opnieuw de schoolbel zal weergalmen, trekt Zero Waste Week aan de alarmbel ter bewustwording en als oproep om mensen aan te sporen hun steentje bij te dragen voor een beter milieu. Franke zit vooraan in de klas als het over duurzaamheid en ecodesign in de keuken gaat, want Franke's trio Active kranen is in theorie én in de praktijk een serie met een duurzame toekomstvisie: minder water- en energieverbruik. In combinatie met een stijlvolle uitstraling – twee designopties en een moderne afwerking – legt de Active range de lat hoog voor consumenten die een groenere keuken willen. Een bank vooruit!

De Eco-cassette voor ecodesign

De strijd tegen verspilling in de keuken, het is er een van alle tijden. Iedereen wil wel een groenere keuken, maar het aanbod moet navenant zijn. Franke's Active kranen richten zich daarom op eco-design, dat het gebruik van duurzame materialen en de mogelijkheid om de ecologische voetafdruk te verkleinen op de voorgrond zet. Dankzij de ingebouwde Eco-cassette in de Active kranen is de serie in staat om het verbruik van water en energie te beperken. De handgreep in twee niveaus kan zowel het debiet als de temperatuur regelen, waardoor het waterverbruik met 50% vermindert.

De energiebesparende functie – ofwel de temperatuurbegrenzer – op de hendel zorgt ervoor dat leidingen niet onnodig met warm water worden gevuld. Maar heb je toch warm water nodig, dan herpositioneer je de hendel en bepaal je zelf de temperatuur. De waterbesparende bediening vermindert op zijn beurt het watergebruik en geeft voldoende hoeveelheid af voor verschillende keukenhandelingen en kookactiviteiten.

2 designopties, 9 kleuren

Franke zou Franke niet zijn mocht een slim (eco)design niet verpakt zitten in een elegante en eigentijdse uitstraling. Twee designopties – Harmonic met gebogen uitloop en Pure met rechte uitloop – hebben elk op hun beurt een slanke en minimalistische buitenkant. De harmonieuze gebogen Active-uitloop is beschikbaar in een zwenkbare uitvoering met enkele straal of uittrekbaar met dubbele sproeifunctie, in chroom, rvs-look, zwart mat of wit mat. De pure rechte Active kraan kies je in dezelfde twee stijlen, maar heeft iets meer kleurkeuzes: chroom, rvs-look, chroom/onyx, chroom/steengrijs, chroom/champagne, chroom/metaal wit, zwart mat en wit mat.

Beide designopties matchen perfect bij de Franke spoelbakken, zoals de Maris.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in