Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

e-decorating: de nieuwe doe-het-zelf interieuroplossing

Een interieur inrichten of vernieuwen is niet voor iedereen weggelegd. De tegenovergestelde optie: een interieurarchitect inschakelen evenmin. Homerefiner biedt nu een alternatief voor doe-het-zelvers die professionele hulp zoeken in het ontwerp- en keuzeproces, maar die toch nog graag zelf de handen uit de mouwen steken. De formule e-decorating komt overwaaien uit de VS.
Het aanpakken van een indrukwekkend interieurontwerp is ongetwijfeld op vele vlakken erg overweldigend. Of het nu gaat om het kostenplaatje, het uitzoeken van de juiste meubelen of de complexiteit van het kiezen van de juiste kleuren en maten, je kunt gerust stellen dat de meeste mensen niet de expertise noch de tijd hebben om hun eigen top-decorateur te zijn. Daar tegenover staat echter dat niet iedereen zich de vaak hoge prijzen van een designer of de kosten van hun verfijnde smaak kan veroorloven. Elfya Van Muylem, de innemende oprichter van HomeRefiner International, rekent hier mee af door haar klanten persoonlijk te helpen via een doe-het-zelf interieuroplossing.

Maatoplossing

HomeRefiner biedt een volledig op maat gemaakte oplossing aan, voor klanten die betrokken willen zijn bij het creëren van hun binnenhuisinrichting en die het leuk vinden de handen uit de mouwen te steken om op die manier te besparen op de dingen die ze, met het juiste plan in handen, heel gemakkelijk zelf kunnen doen.

Interactieve samenwerking

Met HomeRefner’s e-decorating service waar Elfya in de VS al sinds 2007 faam heeft gemaakt, creëert ze samen met haar team interieurplannen die volledig gericht zijn naar de specifieke behoeften van de klant. Het ontwerpen van de plannen gebeurt volledig online en in overleg met de klant zodanig dat er een heel duidelijk beeld is van de te decoreren woonruimtes, van wat de klant verwacht, hoe hun levensstijl is en welk budget hij in gedachten heeft. Het ontwerpproces begint via rechtstreekse online videoconsultaties en wordt dan vrijblijvend verder gezet met het ontwerpen van designborden, boodschappenlijsten, architecturale opstellingen en eventueel 3D fotorealistische presentaties van het nieuwe interieur. Op deze manier worden klanten precies ingelicht over waar ze hun meubelen kunnen kopen, wordt hen getoond waar ze deze moeten plaatsen en krijgen ze tips over hoe ze ook hun bestaande stukken terug tot leven kunnen brengen in hun nieuwe interieur.
 
In tegenstelling tot traditionele decorateurs ontvangt HomeRefiner geen commissies op meubilair. Dit houdt in dat de klant nooit zal worden aangespoord om dure artikelen te kopen. Bovendien zal HomeRefiner zijn klanten nooit uurtarieven aanrekenen voor ‘uitgevoerde werkzaamheden’ waar de klant geen controle over heeft. “We horen het al te vaak: klanten willen een decorateur in dienst nemen want ze hebben professionele raad nodig voor de juiste kleuren, maten en plaatsing, maar worden nadien geconfronteerd met hoge prijzen, kosten voor tussenpersonen, ontwerpers die hun eigen stijl opdringen en een gevoel van intimidatie en onzekerheid omdat ze nooit op voorhand weten hoe hoog de kosten van hun interieurproject zullen oplopen,” vertelt Elfya Van Muylem.

Formule uit de States

Dit is dan ook de reden waarom e-decorating een enorm succes kent in de VS. “Een formule waarbij de klant professionele raad krijgt daar waar nodig, en enkel daar waar nodig. HomeRefiner biedt zijn klanten het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben bij het ontwerpen van hun interieur en maakt komaf met de typische ongemakken waarvoor traditionele decoratiediensten bekend staan.”
 
Volledig afgesteld op het budget van de klant, beginnen HomeRefiner's prijzen aan $ 129 (ongeveer €99) voor een e-coaching sessie waarbij Elfya via een online video consultatie de ruimte en de levensstijl van de klant analyseert en persoonlijk advies geeft over kleur, patroonkeuzes, meubelselectie en -plaatsing. Daarnaast kan de klant ook vrijblijvend designborden, architecturale plannen en 3D-fotorealistische presentaties en video’s bestellen. De prijzen staan tegenwoordig nog in Dollars vermeld maar worden via Paypal automatisch overgezet naar Euro’s voor Belgische en Nederlandse klanten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in