De badkamer
Reportage

De voordelen van wandpanelen in je badkamer

Heb jij al gehoord van wandpanelen voor je douche? Nee, de bekleding van je douche hoeft niet per se met tegels. Wandpanelen zijn de manier om je (inloop)douche meteen een luxueuze draai te geven. Het ziet er niet alleen strak uit, maar wandpanelen brengen een hoop voordelen met zich mee. Benieuwd? De showroomadviseurs van X²O lichten ze graag voor je uit.

Het beste alternatief voor tegels

Keramische tegels zijn populair om je douche af te werken, ze sluiten het water namelijk goed af. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan de keuze voor tegels. De plaatsing ervan is niet altijd eenvoudig, je hebt in de meeste gevallen een echte professional nodig. Daarbij komt dat tegels niet altijd makkelijk te onderhouden zijn, vooral vanwege de vele voegen waar allerlei vuiligheid kan tussen kruipen.

Wil je je badkamer graag te allen tijde trendy houden? Dan neem je beter geen tegels. Ze zijn niet zo makkelijk te vervangen. Wel kan je natuurlijk altijd een tijdloos ontwerp douchewandpanelen over je huidige tegels kleven.

Wandpanelen zijn de laatste jaren enorm populair geworden en we kunnen wel achterhalen waarom. Geen voegwerk, extreem waterwerend en een grote keuze aan kleuren en afwerkingen. Bovendien vormen de juiste wandpanelen een prachtig geheel met je douchebak.

Jouw materiaal, jouw stijl

De uitstraling van jouw wandpaneel wordt natuurlijk bepaald door de kleur, de textuur en het materiaal. En daar heb je verschillende mogelijkheden in! De verschillende materialen wandpanelen zijn van nature vuilafstotend.

  • Stoere leisteenstructuur heeft een niet poreus oppervlak en is verkrijgbaar in verschillende marmerkleuren. De afwerking is strak en naadloos en de natuurlijke antislip laag zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt in je douche
  • Solid Surface is een 100% waterdicht en kleurvast materiaal. Volledig naadloos bovendien. Het is iets duurder, maar het geeft je douche meteen een luxueuze afwerking.
  • Pvc-wandpanelen zijn voordelig in aankoop, kleurvast en makkelijk in onderhoud
  • Wandpanelen in acryl zijn erg duurzaam.

Kiezen voor douchewandpanelen is makkelijk want

  • De installatie is uiterst eenvoudig. In plaats van tientallen tegels heb je maar 2 panelen nodig. Een paneel bedekt een volledige muur van je douche.
  • Tegels schrobben is voorgoed verleden tijd. Je hebt niet langer last van voegen waar allerlei vuil kan tussen kruipen
  • Je hebt ook geen problemen meer met vocht dat zich achter de tegels verschuilt.
  • Het is de perfecte manier om je badkamer op te frissen en te renoveren. Wandpanelen plaats je makkelijk over bestaande tegels en je verbergt er verouderder wanden mee.

Plannen om binnenkort je badkamer aan te pakken? Bezoek dan zeker je dichtstbijzijnde X²O showroom of bekijk ze allemaal in de webshop. Onze adviseurs helpen je graag!

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in