Aanbevolen partners

Logo Nordex
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

De trends in keramische tegels

Keramische tegelvloeren zijn enorm populair: hun prijs-kwaliteitverhouding ligt goed, er zijn tal van mogelijkheden qua vorm, kleur en grootte en ze zijn onderhoudsvriendelijk. Waarom dus niet voor keramiek kiezen? Wanneer je bij die keuze ook nog rekening houdt met de trends ben je verzekerd van jarenlang plezier.

1. Grote formaten

Groot, groter, grootst: dat is de onmiskenbare trend in het tegellandschap. Daar waar we een vijftal jaren geleden op 60 bij 60cm zaten, kunnen we vandaag al tegels kiezen in formaten als 75 bij 75cm of 60 bij 120cm. De troef van grote tegels is dat ze een kleine ruimte visueel groter laten lijken. Weet wel, de grote tegels hebben ook een hoger gewicht. Die twee aspecten maken de plaatsing ervan moeilijk. Kortom, dat is enkel weggelegd voor specialisten.

2. Patchwork van tegels

Kleine tegels zijn echter niet volledig afgeschreven. Je kunt ze ook combineren met de grote tegels en zo creatieve vloeren samen stellen. Alles kan zolang je de goede harmonie maar voor ogen houdt. Het mixen van verschillende tegels is komen overwaaien uit de modewereld. Het is toegelaten stijlen, kleren en designs te mixen. Zo’n patchwork is zelfs een beetje retro. Zoek ook hier weer naar smaakvolle combinaties. Of zoek in het aanbod dat de fabrikanten zelf al aanbieden.

3. Nieuwe looks

Keramische tegels evolueren niet alleen in hun formaat, maar ook in hun uitstraling. Dankzij nieuwe productietechnieken is het perfect mogelijk keramische tegels te maken met het uitzicht van gepolierd beton, metaal, parket en zelfs natuursteen, glanzend of verweerd als je dat liever ziet.
Om het effect van de imitatie zo krachtig mogelijk te maken, is het belangrijk dat je de voeg zo goed mogelijk afstemt op de tegelkleur.

4. Vloertegels op de wand

Populair in badkamers is het gebruik van grootformaat vloertegels tegen één accentwand. Heel vaak is dit de wand van de instapdouche of de wand achter het bad. Zo trek je de look van de vloer door in de wand en creëer je eenheid.

5. Glastegels

De naam geeft het al aan: tegels uit glas. Ze hebben de badkamer al veroverd en zetten nu hun opmars naar de keuken in. De tegels zijn stevig en eenvoudig te onderhouden. In de keuken lenen ze zich vooral als spatwand achter de kookplaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in