Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Creëer online een compleet nieuw interieur

Je koestert plannen om je huis opnieuw in te richten? Of je nu enkele nieuwe meubelen wilt aanschaffen of gewoon de muren een ander kleurtje wilt geven, met de webgebaseerde designgereedschappen van MyDeco.com kan je op voorhand al bekijken hoe het er allemaal gaat uitzien.

Zelf grondplan maken

MyDeco.com bestaat uit drie verschillende designtools waarvan ‘3D Complete Room Planner’ de meest uitgebreide is. De eerste stap bestaat hier uit het ingeven van de afmetingen van de kamer die je onderhanden wilt nemen. Is de ruimte niet rechthoekig maar is er bijvoorbeeld sprake van een L- of U-vorm, kies dan een van de voorgevormde kamers en pas daarna de afmetingen aan. Muren, deuren en ramen voeg je al slependerwijs toe aan de ruimte, waarbij je de keuze hebt uit tal van stijlen en (gestandaardiseerde) formaten. Alle elementen die je aan het 2D-ontwerp toevoegt worden ook onmiddellijk driedimensionaal weergegeven, in een apart venstertje rechtsboven. Met het camera-tooltje bepaal je zelf vanuit welke hoek je de kamer gadeslaat.

Meubels uitkiezen

Via ‘Furnish’ plaats je in een handomdraai nieuwe meubelstukken in het interieur. De bibliotheek met tafels, stoelen, kasten, sofa’s et cetera is trouwens indrukwekkend. Bovendien worden de prijzen (in Britse ponden weliswaar) en verkooppunten (compleet met link) er telkens keurig bij vermeld. Last but not least in deze designtool is het onderdeel ‘Decorate’, tot de nok toe gevuld met laminaat- en parketvloeren, muurverf, behangpapier, tegels en vloerbedekking. Klaar? Dan kan je je ontwerp bewaren voor persoonlijk gebruik of delen met de andere gebruikers van de site.

Interieurfoto's uploaden

De twee andere gereedschappen van MyDeco.com zijn ‘Furnish my Photo’ en ‘Decorate my Photo’. Hier is het de bedoeling dat je zelf een foto van een kamer uploadt, om die vervolgens digitaal opnieuw in te richten. Virtueel meubilair toevoegen aan een foto van een (liefst lege) ruimte kan onmiddellijk. Wil je een bestaande kamer echter voorzien van nieuw behangpapier of een andere vloer, dan moet de foto eerst een speciale behandeling ondergaan. Dat proces kan tot 24 uur in beslag nemen; zodra het geprepareerde beeld klaarstaat krijg je daar van MyDeco.com per mail of sms een seintje van. Alle tools op de site zijn gratis te gebruiken, maar voor sommige dien je je wel even te registreren.

Bron: T Zine

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in