Aanbevolen partners

creemers
Interieurarchitect

Cocoon opent verjaardagseditie

Van 20 tot en met 28 november vult interieurbeurs Cocoon 5 paleizen van de Heizel met de laatste lifestyletrends. De beursorganisator voerde enkele vernieuwingen door in het concept: zo komt er een buitenzone en zijn de trendpoints niet meer verdeeld over de beurs. En design is terug van weggeweest op de beurs.


Een van de eyecatchers op Cocoon zijn traditioneel de ‘trendpoints’. In het verleden werden deze verspreid over de beurs opgesteld. Voor deze editie krijgen ze een nieuw onderkomen bij de drie ingangen van de beurs. Deze trendpoints zullen, anders dan vorige jaren, opgevat worden als kleine totaalinterieurs. De textiles, wallpapers, colors... worden dus niet meer afzonderlijk gepresenteerd. Dit is een bewuste keuze omdat de consument meer en meer nood heeft aan totaaladvies. Door de verschillende materialen en kleuren te combineren krijgt de bezoeker onmiddellijk een duidelijke kijk op de verschillende mogelijkheden en trends. Deze deco-corners worden in verschillende stijlen ingericht: zoals klassiek, trendy, design, ... Van bij de ingang al, wordt de bezoeker in een wervelend inspiratiebad gedompeld. Eenmaal binnen worden ook de verschillende eet- en drankrustpunten met de meeste zorg gestyled zodat deze ook inspirerend werken voor de bezoeker.


Happy Birthday Cocoon!

Bovendien viert Cocoon dit jaar zijn 20ste verjaardag en plant het een retrospectieve. Op de Cocoon Avenue (middengang van paleis 5,6 en 7) worden de interieurtrends van 1990 tot 2010 tot leven gebracht met grote foto’s en kleine tijdsgebonden objecten.
Op de avant-première en de Cocoonnight wordt de bezoeker vergezeld van feestelijke muziek. Cocoon als groots woonfeest!


Cocoon in the Garden

Naast de Cocoon Avenue wordt een heuse buitenzone gebouwd: ‘Cocoon in the Garden’. Meer dan ooit zijn interieur en tuin met elkaar verbonden. Men spreekt over tuin-’kamers’, tuinmeubilair wint aan belang en de grens tussen interieur en exterieur vervaagt. In deze zone wandelt de bezoeker als het ware naar buiten, de tuin in, het terras op....


Cocoon & design

Belangrijk is de terugkeer van het design op Cocoon. Hier wordt vooral gefocust op Belgische designers met zowel gevestigd als nieuw talent. Deze zone wordt voorzichtig opgebouwd en zal gestaag groeien.
Cocoon is de enige nationale beurs die de trends in de verschillende woongenres – van klassiek over exotisch tot hyper modern - op de voet volgt.


Home Sweet Belgium

In tijden van crisis zoekt de consument het dichter bij huis, wil hij de eigen economie stimuleren en heeft hij oog voor duurzaamheid en eerlijke handel. Dit gegeven sluit naadloos aan bij het thema ‘Home Sweet Belgium’ waarbij de Belgische meubelfabrikanten een platform krijgen om hun vakmanschap en diversiteit te tonen aan het grote publiek.


Cocoon als hét nationale Lifestyle-Event

Van de exposanten wordt verwacht dat ze de bezoeker verrassen met nieuwigheden en kwaliteit. Op Cocoon zijn alle sectoren aanwezig. Het is de bedoeling dat de verschillende firma’s met elkaar gaan samenwerken om de bezoeker een nog beter totaalbeeld en gericht advies te kunnen geven. Verder kan en moet Cocoon uitgroeien tot een Lifestyle Evenement. Een evenement waar wonen en lifestyle hand in hand gaan.


Cocoon praktisch

Openingsuren: van zaterdag 20 tot en met zondag 28 november van 11 tot 19 uur
Nocturne: vrijdag 26 november tot 23 uur
Inkomprijs: € 10, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar
Tickets online: € 8, te bestellen via de beurswebsite
Web: www.cocoon.be
Kinderopvang: Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom in de kinderopvang die gratis ter beschikking wordt gesteld tijdens het weekend en op
woensdagnamiddag. De kinderopvang bevindt zich tussen de Patio en Paleis 5.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in