Nieuwe kamers

Aparte kamer of scheidingswand?

Het is aan te raden een duidelijke scheidingslijn te trekken tussen het wonen en werken. Een aparte kamer is dan ook de beste oplossing om concentratie te garanderen.

Voordelen van een thuiskantoor in een aparte kamer

  • Als je stopt met werken, trek je de deur ook hier letterlijk achter je dicht.
  • De verleiding om te pauzeren en naar de keuken te lopen voor een tussendoortje is minder groot. 
  • Een afgeschermd kantoor kan je sluiten, zo wordt je niet te pas en te onpas gestoord, bijvoorbeeld door de kinderen die een dagje thuis zijn van school.
  • Is het thuiskantoor bedoeld voor een zelfstandig beroep waarbij je ook mensen moet ontvangen, laat het kantoor in het ontwerp dan aan de straatzijde intekenen. Zo kan je de privacy voor een deel van de woning en tuin bewaren.
  • Het ontwerp wordt verder beïnvloed door het aantal mensen dat in de kantoorruimte zal werken. Iedereen moet voldoende ruimte hebben om zijn of haar ding te doen.

 

Geen aparte kamer, werk dan met scheidingswand

Als je geen aparte kamer hebt, is een scheidingswand of schuifdeur een ideale oplossing om in je leefruimte toch een kantoorruimte te voorzien.

  • Scheidingswanden kunnen zowel hangend (zonder vloerrail) als bodemrollend zijn, met of zonder horizontale verdelingen. Zo behoud je je privacy en kan je nog doorwerken in de gezelligste kamer van het huis zonder het contact met de andere huisgenoten te verliezen. Dat kan evengoed als nadeel bestempeld worden, net als het feit dat je snel afgeleid bent door huishoudelijke klussen of andere taken die nog moeten gebeuren.
  • Wat meer privacy genereer je met een aparte hoek met schuifdeur. Wil je op dat ene moment toch contact met je familie, dan laat je ze gewoon openstaan. Op het einde van je werkdag trek je zo ook letterlijk de deur weer achter je werk dicht.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in