De keuken
Reportage

And the Oscar goes to... Jouw Franke-keuken!

Geen bekende regisseurs, acteurs of actrices in Hollywood deze keer, maar we rollen wel de rode loper uit in onze eigen keuken voor de award-winning keukenoplossingen van Franke. Ook in keukenland worden ieder jaar prestigieuze awards uitgereikt, waarbij Franke al meermaals in de prijzen viel. Denk aan de Red Dot Awards, de IF Design Award en de German Design Awards, voor producten die uitblinken in design, kwaliteit, functionaliteit, materiaalkeuze en innovatie. Vergeet de galajurk of het chic kostuum, want deze spoelunits en kranen hoeven geen strakke stropdas om de hals. Van een impressionant oeuvre gesproken!

2022: On the winning track!

Nog voor 2022 is aangebroken, heeft Franke al een award beet. De Atlas Neo Sensor-kraan werd bekroond met een German Design Award als de touch-free-kraan van de toekomst. Je kan pannen vullen, groenten afspoelen en je handen wassen zonder de kraan aan te raken en zonder water te verspillen. Een ontwerp dat ingaat tegen de verspreiding van ziektekiemen, met aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid. Hij kan ook handmatig worden gebruikt. Mooi voor Moeder Natuur, maar ook voor je keuken, want de Atlas Neo Sensor heeft een stijlvol, tijdloos design dat de trends en tijd overstijgt.

2021: Drie voor de prijs van twee

Zowel de jury van de IF Design Awards als die van de Red Dot Awards heeft het innovatieve ontwerp van de Icon-kraan rijkelijk bekroond. Icon's vorm en technologie veroverden beide jury’s, als de kraan van de toekomst. Functioneel, dynamisch en vernieuwend dankzij de uittrekbare en zwenkbare uitloop én de dubbele straal.

Ook de Lift-kraan wist te bekoren en kreeg een Red Dot Award. Het hoogwaardige ontwerp van de Lift-kranencollectie gaat van een langdurig gebruik uit door haar onderdelen uit kunststof. De bediening is praktisch dankzij een lange uitloop, zo kunnen zelfs grote potten makkelijk worden gevuld. De laminaire straalregelaar zorgt voor een gebruik zonder spatten.

2020: Mythos steelt de show

In 2020 mochten de Mythos-spoelunits met maar liefst twee awards naar huis: de Red Dot Award en de IF Design Award. Het designconcept van de Mythos is gebaseerd op het idee om de ruimte tussen de spoelbak en het aanrecht te elimineren. Het resultaat is een beknopt gevormde unit met een smalle rand van 6 mm voor een naadloze integratie in het werkblad. Afgeronde hoeken aan de binnenzijde en weldoordachte details – zoals een ronde ventielcover en een volledig geïntegreerde overloop – zorgen voor een slank totaalbeeld.

2019: Franke sleept 3 awards in de wacht

2019 was een waar topjaar, want maar liefst drie Franke-toppers vielen in de prijzen. De Vital-keukenkraan werd geprezen met een Red Dot Award door haar Clear Water Capsule System. Het gepatenteerde en unieke filtersysteem – dat ervoor zorgt dat maar liefst 99% van het water gefilterd wordt naar lekker en gezond drinkwater – behoudt alle goede mineralen, maar zegt vaarwel tegen virussen, bacteriën, chloor en roest.

Ook de Kubus 2.0-spoelbak mocht een Red Dot Award in ontvangst nemen. Het lineair ontwerp zit verzonken in het werkblad, zo past hij onopvallend in elk werkoppervlak. Met de bijbehorende accessoires, zoals een houten snijplank of een afdruipmatje, kan het werkblad snel worden uitgebreid om de ruimte boven de spoelbak te benutten. 

Daarnaast kreeg de Box Center-spoelunit een IF Design Award. Die zorgt er met een sterk design voor dat de belangrijkste keukenaccessoires deel uitmaken van de spoelunit en altijd toegankelijk zijn. In de Box Center horen spoelbak en toebehoren bij elkaar: overdag heb je de elegante accessoires meteen bij de hand voor het bereiden van gerechten, terwijl ze ‘s nachts netjes zijn opgeborgen, waar ze kunnen drogen

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in