Energie

Gas in een tank? Hoe werkt dat?

Je energievoorraad in eigen beheer dankzij een gastank. Een gastank is dé ideale oplossing als je geen aansluiting op het aardgasnetwerk hebt, maar toch wenst te genieten van alle comfort van gas.

Gas… in een tank?

Onder hoge druk wordt gas vloeibaar. Zo kan propaangas compact worden vervoerd en bewaard in een tank. De metalen gastank is uitgebreid behandeld tegen roest. 

Welke tank past bij jouw verbruik?

Gemiddeld verbruikt een gezin van vier per jaar 1600 liter in een degelijk geïsoleerde woning. Afhankelijk van jouw gasverbruik kun je tanks in verschillende formaten aankopen of huren.

Een gastank kan bovengronds of ondergronds geplaatst worden. Een grote voordeel van een ondergrondse gastank, onze Nautila, is dat je hem niet ziet. Het uitzicht van je tuin wordt m.a.w. niet verstoord. Onze video's over de plaatsing van een bovengrondse tank en de plaatsing van een ondergrondse tank tonen je hoe de installatie van een gastank in zijn werk gaat. 

Wordt je tank automatisch bijgevuld?

Je tank wordt door ons bijgevuld. Je kunt op twee manieren bepalen wanneer er geleverd wordt. 

  • Je kunt zelf je gasvoorraad in de gaten houden en je bestelt wanneer de peilmeter van de gastank tussen de 20 en 30% aangeeft. Bestellen doe je via ons online klantenportaal MijnAntargaz.
  • Je kunt het ook automatisch laten gebeuren. Als je kiest voor het telemetriesysteem, kunnen wij de stand van je peilmeter van op afstand bijhouden. Zo weten we dus ook automatisch wanneer het nodig is om de tank bij jou te komen vullen.

Is een gastank een optie voor jouw woning?

Voor een gastank heb je alvast geen vergunning nodig. De plaatsing en het gebruik moeten alleen gemeld worden aan het gemeentebestuur. Die melding doen wij voor jou. 

Je hebt wel voldoende ruimte nodig. Er zijn veiligheidsafstanden die gerespecteerd moeten worden. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in