Aanbevolen partners

zehnder logo
Welzijn

Zuiver luchtje uit de muur met Activ Air van Gyproc

De producent van pleister gipsplaten (gipskarton) Gyproc heeft een innovatieve technologie ontwikkeld die een groot deel van de schadelijke stoffen aan de binnenlucht onttrekt. Activ Air is een innovatieve technologie die de meest schadelijke en grootste groep van vluchtige organische stoffen (VOS) in de binnenlucht, de aldehyden, opneemt en neutraliseert.

De vluchtige organische stoffen 'aldehyden' komen uit gebruikte materialen en meubilair, textiel, onderhoudsproducten en verbrandingsprocessen. De Acitv Air technologie die deze aldehyden uit de lucht haalt, is nu verwerkt in gipskartonplaten en in gipspleister.

Schadelijke stoffen in de lucht

85 procent van onze tijd brengen we binnen door: thuis, op het werk, in de school, in de sportclub. De luchtkwaliteit in die afgesloten ruimtes laat vaak te wensen over. Zonder het goed te beseffen, ademen we heel wat onzichtbare en schadelijke stoffen in, waaronder de vluchtige organische stoffen (VOS).

Vluchtige organische stoffen zijn afkomstig van drie bronnen: verwarmingstoestellen, menselijke activiteiten (huishoudelijke producten, roken) en bouwmaterialen en decoratiematerialen (verf, lijm, hars). Die kunnen heel wat gezondheidsklachten veroorzaken zoals hoofdpijn, geïrriteerde ogen en een futloos gevoel. Kinderen vormen hier de meest kwetsbare groep: zij ademen tenslotte tweemaal meer in en uit dan volwassenen en zijn dus extra gevoelig voor een slechte luchtkwaliteit!

Vervuilde lucht neutraliseren

Ventileren en verluchten zijn een absolute noodzaak voor een perfect gezond binnenklimaat. Zeker nu we onze woningen steeds grondiger isoleren en luchtdicht maken – zonder twijfel een zeer goede evolutie – is het risico groot dat we ruimtes hermetisch afsluiten.

Slecht geventileerde woningen, scholen, rusthuizen,… hebben een hogere concentratie aan schadelijke bestanddelen in de binnenlucht en houden zo een latent gevaar in voor de gezondheid van de bewoners en gebruikers van deze gebouwen. Mechanische of natuurlijke ventilatie biedt hier beslist een goede oplossing maar garandeert niet altijd een 100% gezonde binnenlucht. Daarom heeft Gyproc het Activ Airprocédé ontwikkeld. Deze luchtzuiverende technologie, beschikbaar in de Gyproc Activ Air-pleister en de Gyproc Activ Air-platen, neutraliseert de grootste groep binnen de VOS en maakt komaf met vervuilde lucht in de woning.

Activ Air pleister

De nieuwe Activ Airtechnologie is opgebouwd rond een specifieke component die zelf geen enkele schadelijke impact op de omgeving heeft. Activ Air breekt de koolstofzuurstofverbinding van de aldehyden af en vormt ze om tot een inerte koolstofcomponent. Een definitief en onomkeerbaar proces.

Om het wooncomfort en de levenskwaliteit van zoveel mogelijk mensen te verhogen, heeft Gyproc de Activ Air-technologie verwerkt in verschillende oplossingen: in gipspleister zoals de Gyproc Activ Air-pleister, in gipskartonplaten zoals de Gyproc Activ Air A-platen voor wanden en de Gyproc Activ Air 4xABA-platen voor plafonds.

Gedurende de maanden juni, juli en augustus 2010 voert Gyproc een promotie-actie voor zijn luchtzuiverende gipsplaat. 11 ACTIV air gipsplaten halen en er slechts 10 betalen

Meer info: GyprocGyproc verlucht je woning
 

Meer weten over gipskarton en pleister?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in