Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
bulex
Antargaz
Logo Bosch
Energie

Zonnepaneelrecord in Duitsland

Door het zonnige weer hebben de miljoenen zonnepanelen in Duitsland een nieuw record neergezet: samen waren ze goed voor het equivalent van 20 kerncentrales.?


In Duitsland leverden de fotovoltaïsche panelen vrijdag (25 mei 2012) en zaterdag tijdens de middaguren voor het eerst 22 gigawatt (GW) stroom per uur.?Dat komt overeen met de productie van 20 kerncentrales. ‘Nog nooit heeft een land zoveel elektriciteit via zonnepanelen geproduceerd’, klopt Norbert Allnoch, directeur voor het IWR-Instituut in Münster, zich op de borst.?

Duitsland is al jaren een voorloper in de hernieuwbare energiesector.?Het verschil met de rest van de wereld is enorm: de Duitsers hebben op hun grondgebied meer dan de helft van het aantal zonnepanelen dat wereldwijd werd geïnstalleerd.?De Duitsers bouwen hun zonne-areaal jaarlijks nog uit, zeker na de beslissing van de regering-Merkel om de kerncentrales te sluiten.?


Ruim een derde van het stroomverbruik in Duitsland

Op vrijdagmiddag leverden de zonnepanelen ruim een derde van het stroomverbruik in Duitsland.?Zaterdag, als het stroomverbruik traditioneel flink lager ligt omdat veel fabrieken stilliggen, werd bijna de helft van het stroomverbruik op de middag gedekt door de productie van zonnepanelen. Die piek staat wel in schril contrast met de bijdrage van zonne-energie in de totale elektriciteitsbevoorrading.?Op jaarbasis leverden de zonnepanelen ‘slechts’ 4 procent van het stroomverbruik van alle Duitse gezinnen en bedrijven.?


Bron: De Tijd

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in