Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
bulex
Antargaz
Logo Bosch
Energie

Wat is het energierenovatieprogramma 2020?

De Vlaamse overheid bundelde drie belangrijke maatregelen om het energieverbruik in Vlaanderen te verlagen en goot die samen in het Energierenovatieprogramma 2020. 2020 omdat de overheid wil dat het bestaande woningenbestand tegen die het jaar 2020 aan deze voorwaarden voldoet. De voorwaarden zijn: de hellende daken te isoleren, enkel glas vervangen door hoogrendementsglas en oude verwarmingsketels inruilen voor een condensatieketel.

Wat houdt dat Energierenovatieprogramma 2020 in?

Nieuwe en grondig gerenoveerde Vlaamse woningen moeten al sedert 1 januari 2006 aan de eisen van de energieprestatie en binnenklimaatregelgeving voldoen.

Bestaande woningen voldoen in de verste verte niet aan deze eisen. Vooral niet omdat een belangrijk deel werd gebouwd in tijden dat energie ‘spotgoedkoop’ was. Waarom dan investeren in isolerende maatregelen? Vandaag liggen de energieprijzen echter anders, maar de woningen zijn hier niet op voorzien. Dat betekent dat er serieus verwarmd moet worden om de woning op comforttemperatuur te krijgen. En verwarmen betekent CO2 uitstoten. Dat laatste wil de overheid vermijden door de woningeigenaren te stimuleren hun woning beter te isoleren. Voor de eigenaren is de besparing op de energiekosten een belangrijk voordeel. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in