Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Vlamingen wisselen massaal van energieleverancier

Een record aantal gezinnen en bedrijven wisselde in augustus van energieleverancier. Voor aardgas gaat het bijna om 38.500 energieafnemers. En iets meer dan 55 000 klanten wisselden van elektriciteitsleverancier. Dat is een absoluut record. Als je je afvraagt of jij ook beter van energiemaatschappij verandert, dan kun je een vergelijkingstest laten uitvoeren bij jouw gemeente, dankzij de overheid.

Record aantal overstappen naar andere leverancier

Voor aardgas stapten in augustus 38 486 klanten over naar een andere, goedkopere leverancier. In totaal wisselden dit jaar al 221 622 mensen van aardgasleverancier. Dat zijn er 50 000 meer dan in heel 2011.

De elektriciteitsproducenten voelen de concurrentieslag nog meer. Want in augustus stapten 55 023 mensen over naar een andere elektriciteitsmaatschappij.  In augustus 2011 waren er dat 'maar' 18 605. Dit jaar kozen al 329 314 mensen voor een ander elektriciteitscontract. Dat zijn er 70 000 meer dan in heel 2011.

Durf Vergelijken

Wil je ook van energieleverancier veranderen? Of wil je eerst uitzoeken of het wel zinvol is om van leverancier te veranderen? Dan kun je dit te weten komen door de V-test te doen. Dat is een vergelijkende test ontwikkeld door de Vreg (Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt), waarmee je je huidige elektriciteitsfactuur kunt vergelijken met de prijzen van andere leveranciers om zo te zien of je de voor jou goedkoopste tarieven hebt of niet.

Leveranciers vergelijken met V-test in je gemeente

Je kunt de test zelf doen op de website van de Vreg, via de link V-test. Maar de federale overheid lanceert nu ook een campagne 'Durf Vergelijken', waarmee de mensen van de Vreg naar je toe komen om de V-test - de leveranciersvergelijking - te doen.
De overheid wil zo de burgers ontmoeten die niet durven, niet kunnen of niet weten hoe ze de aanbiedingen van de verschillende energieleveranciers moeten vergelijken.

De medewerkers van de Vreg tonen jou hoe je te werk moet gaan bij de V-test, zodat je daarna zelf in staat bent de energieleverancier, die het best aansluit bij je persoonlijke situatie, te kiezen. De campagne heeft niet tot doel de ene leverancier boven de andere te plaatsen.

Meer info: Durf Vergelijken - V-test

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in