Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Vlaming gaat meer op zoek naar andere energieleveranciers

Meer Vlamingen hebben de laatste maanden bewust de energieprijzen vergeleken en een contract afgesloten met een alternatieve energieleverancier. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktmonitor van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor Elektriciteit en Gas (VREG).


In september lag het aantal klanten dat de overstap maakte naar een andere aardgasleverancier op een historisch hoog niveau: 0,84% op maandbasis. Het marktaandeel van standaardleverancier Electrabel kende in september een lichte daling, mogelijk de voorbode van een trendbreuk, aldus de VREG. Waarschijnlijk ligt de aangekondigde prijsverhoging aan de basis.

De marktmonitor van de VREG laat ook nog zien dat de perceptie bij de Vlaming over de prijs voor elektriciteit en aardgas te pessimistisch is. Zo daalde de jaarlijkse kostpijs voor aardgas van een gemiddeld gezin met 15% in de twaalf maanden voor juli. De prijs voor elektriciteit steeg nauwelijks terwijl ruim de helft van de ondervraagde Vlamingen een prijsstijging percipieerde.

Met de aangekondigde prijsstijgingen van de laatste maanden, zal de energiefactuur in de toekomst effectief oplopen, aldus de VREG.

Bron: Het Belang van Limburg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in