Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Vlaming blijft koel bij zonnepanelen

Dit jaar zijn in Vlaanderen al 20 000 fotovoltaïsche zonne-installaties geplaatst. Dat is een ware stormloop in vergelijking met andere jaren. Maar toch ligt de hoofdmoot van de Vlamingen nog niet wakker van die panelen op z’n dak. Dat blijkt alleszins uit een enquête van Telenet-portal Zita.be en woonsite Habitos.be.

De afgelopen week gaven meer dan 6 800 Zita-surfers hun mening over de plaatsing van zonnepanelen. Blijkt dat die mening vrij koel is. 53% van de pollers geeft aan niet aan fotovoltaïsche zonnepanelen te denken omdat de systemen nog té duur zijn. 17% meent dan weer dat de panelen nog niet voldoende elektriciteit leveren om er al mee te starten en 5% geeft aan geen beslissing te kunnen nemen omdat ze de juiste informatie niet vinden. Meer dan een tiende (13%) van de pollers gaf zelfs aan het nut van dergelijke panelen niet in te zien. Zij hebben duidelijk geen boodschap aan het financiële voordeel dat de overheid biedt en de bijdrage aan het milieu die ze kunnen bieden.

Kleine groep
De voorstanders voor de panelen blijven met andere woorden een kleine minderheid. Amper 5% van de ondervraagden gaf aan al panelen op het dak te hebben liggen en de overige 6% beweert daar zeker dit jaar nog werk van te maken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in