Economie

Vaillant maakt elektriciteit met condensatieketel

Verwarmingsspecialist Vaillant heeft begrepen dat de toekomst aan vernieuwde energietechnieken is. Het bedrijf ontwikkelde in dat opzicht een condensatieketel die ook elektriciteit produceert via warmtekrachtkoppeling.
Vaillant heeft in ons land enkele condensatieketels geïnstalleerd die ook elektriciteit opwekken. Het gaat hierbij om testtoestellen in een nieuw type condensatieketel dat Group Vaillant samen met Microgen Engine Company (MEC) ontwikkelde.

De condensatiewandketel zal via het principe van micro warmtekrachtkoppeling naast warmte ook elektriciteit opwekken via de HR-condensatieketel.
Technisch directeur Paul De Groote van Vaillant licht toe: “Bij de ontwikkeling van het concept hebben we ernaar gestreefd de installatie van de ketel zo eenvoudig mogelijk te houden als die van een gewone condensatieketel. We verwachten dan ook dat de ketel een goed alternatief zal zijn voor de vertrouwde condensatieketel.
Dankzij de decentrale opwekking van warmte en elektriciteit kunnen de ketels een rendement van 125 % halen, dit is ongeveer 18% meer dan met een gewone condensatieketel. Ze zijn ook bijzonder milieuvriendelijk omdat de warmte die bij de opwekking van de elektriciteit door de Stirlingmotor vrijkomt, vrijwel volledig voor verwarming van warm water in de woning wordt gebruikt.”

Meer info: Vaillant

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in