Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Steeds minder Vlamingen wisselen van stroomleverancier

Minder en minder Vlamingen wisselen van elektriciteits- of gasmaatschappij. Dat blijkt uit cijfers van de Vreg, de Vlaamse regulator op de vrije energiemarkt.


Sinds de vrijmaking in 2003 heeft 12 procent van de Vlaamse gezinnen een contract afgesloten bij een nieuwe leverancier. "De marktdynamiek is in februari teruggevallen. Er wordt steeds minder gewisseld", zegt Vreg-voorzitter André Pictoel. Nieuwe leveranciers kunnen zich steeds moeilijker op prijs onderscheiden, de marges worden kleiner.
De cijfers van de Vreg leren ook dat de Vlamingen zonder de liberalisering van de energiemarkt een hogere energiefaktuur zouden betalen. Zelfs de passieve klanten - die nog niet kozen - betalen nu minder dan wat ze betaalden bij de vrijmaking. Ze betalen ook minder dan de Waalse gezinnen, waar de markt nog niet is vrijgemaakt. Wie voor de laagste prijs op de markt koos, zag zijn voordeel ten opzichte van het moment van de liberalisering (1 juli 2003) oplopen tot ruim 56 euro. Alleen de 1 procent afnemers die voor groene stroom kiezen, zijn duurder af dan voor de liberalisering.
Voor aardgas speelt de sterke druk van de internationale energieprijzen. De gemiddelde contractprijs ligt hierdoor hoger dan bij de vrijmaking en het is moeilijker voor de leveranciers om zich te onderscheiden van de concurrentie.   
 
Bron: Het Belang van Limburg - 11/03/06

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in