Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Problemen bij uitbetaling groenestroomcertificaten

De afgelopen weken hebben honderden eigenaars van zonnepanelen een onjuiste vergoeding gekregen voor hun groenestroomcertificaten. De problemen zijn te wijten aan een softwarefout bij netbeheerder Infrax.
In totaal zijn drie- tot vierhonderd klanten van Infrax getroffen. Sommige eigenaars van zonnepanelen kregen te veel geld op de bankrekening gestort, andere te weinig. Zonnepanelen leveren één groenestroomcertificaat per 1.000 kilowattuur geproduceerde elektriciteit. Dat certificaat, is afhankelijk van het moment van ingebruikname van de installatie, goed voor 90 tot 450 euro per stuk.

Probleem bij Infrax

De oorzaak van de foute uitbetaling is te wijten aan een probleem met de software in de hoofdcomputer bij netbeheerder Infrax, die actief is in 1 op de vijf Vlaamse gemeenten. Volgens Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg krijgen alle betrokkenen een brief toegestuurd met verontschuldigingen voor het ongemak. Wie te weinig geld kreeg, wordt alsnog correct uitbetaald. Wie te veel kreeg, moet dat geld terugstorten.

Bron: De Tijd

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in