Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Passiefhuizen krijgen 600 euro belastingvermindering

Enkele uren nadat onze vorige nieuwsbrief de deur uit was, keurde de Senaat het wetsvoorstel goed om passiefhuizen een fiscale stimulans te geven.


Passiefhuizen zijn woningen die zo goed geïsoleerd zijn dat ze nauwelijks of geen verwarming nodig hebben. Politici Bart Martens (sp.a) en Luc Willems (Open VLD) vonden dat voldoende reden om dergelijke woningen een fiscaal voordeel te bieden. Ze dienden een wetsvoorstel in die zin in dat afgelopen week door de Senaat werd aangenomen.

Het wetsvoorstel zorgt er voor dat bouwers of kopers van een passiefhuis kunnen genieten van een belastingvermindering van € 600 per jaar per woning en dit voor een duur van 10 jaar. Deze vermindering treedt in voege vanaf het moment dat de gebruiker het certificaat ‘passiefhuis’ toegekend kreeg door een onafhankelijke instelling.

Brussel
Ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben ze intussen het belang van passiefhuizen ingezien. Hier werd vorige week een nieuwe premie geïntroduceerd. Wie een dergelijke woning bouwt, kan aanspraak maken op een premie van 100 euro per vierkante meter.

Meer info: Passiefhuisplatform.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in