Energie
Ruimte

Overal ter wereld, controle over uw huis!

Auteur: KNX België

Smart Home oplossingen

Aan het begin van een nieuw jaar staan de voorjaars- en zomervakanties voor de deur. Wilt u uw dagelijks leven vergemakkelijken en tegelijk het toezicht op uw woning vergroten, ook als u er niet bent, dan is woningautomatisering een mes dat aan twee kanten snijdt. Met een op KNX gebaseerde automatisering kunt u allerlei smart home-oplossingen combineren die uw dagelijks leven vereenvoudigen. Het biedt u één systeem dat met uw ritme mee-ademt.

Jaloezieën of rolluiken

Met de zeer flexibele bediening opent of sluit u alle zonwering of rolluiken met één druk op de knop. Door uw instellingen in te regelen op basis van het weerbericht bespaart u energie en kunt u bij elke weersomstandigheid de jaloezieën sluiten of openen. Uw schermen zijn ook op afstand te besturen waardoor uw huis wordt beschermd tegen hevige wind en stormen. Of u kunt ‘s morgens geleidelijk aan wakker worden, samen met de opkomende zon.  

Efficiënte lichtregeling

Een efficiënte lichtregeling zorgt ervoor dat uw lichten uit zijn wanneer u weggaat of naar bed gaat. Ook is uw verlichting eenvoudig te dimmen met uw smartphone of tablet vanuit elke locatie. Met bewegingssensoren schakelen de lampen automatisch in wanneer u een kamer of ruimte binnenkomt. Energieverspilling is hierdoor verleden tijd. Creëer lichtscènes voor elke gelegenheid (pas de kleur, intensiteit, of sfeer aan) en verander naarmate uw stemming de scène met slechts één aanraking.

Verwarming, ventilatie & airconditioning

Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de functie van de kamer regelt u met KNX de temperatuur. Neem 's morgens een douche in een voorverwarmde badkamer en verlaag uw temperatuur automatisch als u weggaat. Een verwarming die zich automatisch uitschakelt als u niet thuis bent, bespaart u veel op energiekosten. Een efficiënt geregelde airco-installatie houdt uw huis koel als het echt nodig is. En met de hulp van KNX bedient u uw verwarming, airco of ventilatie ook op afstand. Zo zorgt de slimme klimaatregeling dat u altijd comfortabel thuiskomt.

Betere beveiliging

Een slim geautomatiseerde woning zorgt ook dat uw alarm automatisch wordt geactiveerd wanneer u de deur op slot doet. Bewegingssensoren detecteren verdachte bewegingen aan uw deur en brengen u of de lokale politie op de hoogte. Door het creëren van slimme beveiligingswaarschuwingen houdt u indringers buiten de deur. Door uw installaties op afstand te beheren kunt u een routine in stellen om de indruk te wekken dat u thuis bent terwijl dat eigenlijk niet zo is.  

Communicatie en visualisering

Voor u bezoekers binnenlaat kunt u via de deurintercom zien wie er aan de deur staat. Wanneer de deurbel gaat, kunt u op uw scherm of mobiele device direct de bezoekers aan de deur identificeren. Dit kunt u ook doen via uw telefoon als u niet thuis bent. Zo kunt u de bezoekers een persoonlijke welkomstboodschap geven en ze een warm welkom heten. Met de visualisatietools van een KNX-systeem houdt u de techniek in uw slimme woning én het energieverbruik altijd en overal in de gaten. Een gebruiksvriendelijke interface en flexibele dashboards zorgen dat inzicht niet alleen eenvoudig maar ook glashelder is.

Ontdek meer voordelen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in