Aanbevolen partners

zehnder logo
Welzijn

Ontwerp zonder vervuilende stoffen

Om de invloed van de aanwezige schadelijke stoffen te vermijden, voorzie je best in een goede ventilatie. Bij een correct gebruik zorgt die ervoor dat de concentraties aan schadelijke stoffen heel laag zullen blijven.

Schimmels en ventilatie

Ventilatie is daarnaast ook van belang om het vochtgehalte in de woning op een aanvaardbaar niveau te houden. Een te vochtig klimaat is immers de ideale omgeving voor schimmels om te kweken. Schimmel heeft naast warmte en een voedingsbodem immers vocht nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Alleen met een correcte ventilatie wordt die derde nodige factor uitgeschakeld.

Een correcte ventilatie is in de eerste plaats perfect geplaatst, met schone ventilatiebuizen, schone filters en properen invoeren en uitvoeren van het ventilatiesysteem. Eenmaal de ventilatieinstallatie goed afgesteld is en perfect werkt, is het ook belangrijk dat je op gezette tijden de filters schoonmaakt en ook vervangt. Ook de ventilatieroosters moet je proper houden. Op die manier hou je de werking van de ventilatie optimaal en zorg je er voor dat er in de ventilatiekanalen geen schimmels kunnen ontstaan.


 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in