Aanbevolen partners

zehnder logo
Welzijn

Nieuwe website over meegroeiwonen

Sinds 1 oktober heeft de vzw Enter met ondersteuning van de Vlaamse overheid een nieuwe website online gebracht over meegroeiwonen. Op de website zijn voor verschillende types gebruikers – van jonge stadsmensen over plattelandsgezinnen tot oudere designadepten – tips verzameld om een huis zo op te vatten dat je er levenslang in kan wonen.

 

Ontwerpgids

Hart van de nieuwe website is een ontwerpgids. Die gids geeft de krijtlijnen weer van hoe een woning aangepast kan worden aan toekomstige noden. Particulieren krijgen via de ontwerptool een beeld van wat aanpasbaar bouwen inhoudt, architecten kunnen er richtlijnen in terug vinden om te gebruiken in hun ontwerpen.

 

Meegroeiprofiel

Ook staan op de website projecten besproken waarbij de principes van levenslang wonen werden toegepast en staan tal van praktische tips opgelijst.
Vaak wordt bij levenslang wonen enkel gedacht aan de mindere mobiliteit van ouderen, maar het thema is veel breder dan dat. Zo moet een woning ook voorbereid zijn op een gezinsuitbreiding. Op de site staan daarom enkele meegroeiprofielen gebundeld, voor elk type (ver)bouwer.

Info: Meegroeiwonen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in