Aanbevolen partners

zehnder logo
Welzijn

Nieuwe campagne moet levenslang wonen promoten

Iedere bouwheer wil zo lang mogelijk genieten van zijn woning. Maar vaak wordt hij of zij tijdens zijn levensloop geconfronteerd met letterlijke drempels en barrières omdat het huis niet aangepast blijkt aan de veranderde persoonlijke toestand. Het concept ‘levenslang’ of ‘meegroei-’wonen, wil hier komaf mee maken.


Meegroeiwonen

NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, voert de volgende vier weken een mediacampagne om het grote publiek te wijzen op mogelijke ingrepen die het wonen ‘eenvoudiger’ kunnen maken. De campagne kadert in een initiatief van minister van Wonen Marino Keulen om meegroeiwonen te promoten.


Eenvoudige ingrepen

De verwachtingen die mensen hebben van hun woning, veranderen uiteraard met het ouder worden. Door bij de bouw of inrichting van een woning aandacht te hebben voor enkele eenvoudige aandachtspunten, kan u uw woning echter al meteen afstellen op latere wensen en noden. Dit meegroeiwonen kan er voor zorgen dat uw woning of appartement een veilige, comfortabele en toegankelijke stek wordt voor uw peuters of voor uzelf als u wat ouder bent.


Architect

In het concept van meegroeiwonen is de architect de meest geschikte adviseur. Zijn of haar ervaring kan u mee sturen in het toepassen van allerlei aandachtspunten. Het is bovendien een misvatting dat meegroeiwonen duurder zou zijn. Als men de aandachtspunten integreert in het ontwerp, zijn de meerkosten minimaal. De verdienkosten op termijn zijn veel groter.


Campagne

Met een krantencampagne en tv-spots op alle regionale televisies, wil NAV de volgende vier weken het grote publiek warm maken om na te denken over het concept van levenslang wonen. De spots lopen vanaf dit weekend vier weken lang op de regionale tv-zenders. Ook de krant Het Laatste Nieuws pakt er vanaf dit weekend mee uit in haar woonbijlage. Kandidaat-bouwers kunnen voorts ook een publieksbrochure verkrijgen met meer dan vijftig tips over de plaatsing van uw trap, de oprit, de keuken of zelfs de speeltoren.


Website

Het uithangbord van de campagne wordt echter de website ‘Woon een leven lang’. De website werd volledig interactief en audiovisueel opgebouwd en leid je rond in en buiten een nieuwe woning. Met enkele muiskliks ontvangt u tal van nuttige tips om uw project veilig, comfortabel en toegankelijk te maken.

Info: Woon een leven lang

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in