Aanbevolen partners

zehnder logo
Welzijn

Mensen die dicht bij bomen wonen, leven langer

Bomen maken gelukkiger. En zelfs veiliger. Volgens Amerikaanse wetenschappers leven mensen die dichtbij bomen wonen, gewoon langer. "Mensen kalmeren in de natuur", zegt professor Frances Kuo van de universiteit van Illinois in de Telegraph. Frances Kuo was de leidster van een wetenschappelijk project waarbij de resultaten van studies over de impact van parken en bomen werden gebundeld.

Daling criminaliteit
Ze wijst op het bestaan van studies die aantonen dat de aanwezigheid van groen kan leiden tot een daling van de criminaliteit met 7 procent. "Mensen met minder toegang tot natuur, kunnen minder hun aandacht focussen, hebben minder controle over belangrijke zaken in hun leven en een minder groede controle van impulsen," aldus Kuo. Het verband tussen misdaad en vegetatie is volgens haar duidelijk: hoe meer bomen hoe minder misdaad.

Gezonder
Andere studies hebben eerder vastgesteld dat bomen in een straal van anderhalve kilometer ook bepalend zijn voor onze gezondheid. In Japan bleek dat mensen langer leven als ze op wandelafstand van een park of bos wonen.

Bon: Het Belang van Limburg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in