Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
bulex
Antargaz
Logo Bosch
Energie

Meer dan 90 000 inschrijvingen voor groepsaankoop energie

De derde jaarlijkse groepsaankoop van groene stroom en gas die de provincie Antwerpen organiseert, heeft iets voor de deadline dinsdagavond al meer dan 90.000 inschrijvingen opgeleverd. Woensdag start de veiling onder de energieleveranciers. Vorig jaar ging 57 procent van de toen 40.000 ingeschreven gezinnen ook effectief in op het winnende aanbod.
De groepsaankoop is een initiatief waarmee de provincie Antwerpen haar inwoners wil overhalen om over te stappen naar milieuvriendelijke vormen van energie, zonder daar een meerkost voor te betalen.

De VREG, de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt, garandeert dat de energieleverancier die het hoogste bod doet op de veiling, ook effectief voor groene stroom zorgt.

Hoe meer inschrijvingen, hoe meer voordeel

Het principe luidt verder: hoe meer inschrijvingen er zijn, hoe interessanter de klantenportefeuille voor de leveranciers wordt en hoe lager zij hun prijs zullen laten zakken.

Vorig jaar bespaarde een gemiddeld ingeschreven gezin dat ook effectief van leverancier veranderde, uiteindelijk 360 euro op jaarbasis. Een inschrijving is overigens gratis en zonder aankoopverplichting.

Absoluut record

Het eindresultaat op vlak van die vrijblijvende inschrijvingen ligt nu al hoger dan tijdens de eerste twee edities samen en is dus een absoluut record. "Mensen hebben duidelijk genoeg van de hoge energieprijzen. Ze willen snel overstappen van energieleverancier, en worden daar graag bij geholpen door een instantie die ze vertrouwen, zoals de provincie", meent gedeputeerde Inga Verhaert.

Ook de provincies Oost- en West-Vlaanderen organiseren intussen soortgelijke initiatieven.

Bron: De Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in