Economie

Massiefpassief huis

Een massiefpassief huis verschilt maar op één vlak van een ander passiefhuis: het is opgetrokken in keramische bouwmaterialen. De eerste passiefhuizen werden hoofdzakelijk in een houtstructuur gebouwd. Daardoor waren ze niet voor iedereen toegankelijk. Het massiefpassiefhuisconcept brengt hierin verandering. Deze passiefwoning wordt op de traditionele wijze opgetrokken. Het uitgekiende gebruik van keramische gevel- en binnenmuurstenen en isolatiemateriaal maakt dat deze massiefpassiefhuizen volledig voldoen aan de passiefhuisvoorwaarden.

Massiefpassief bouwen verenigt zo het beste van twee werelden: alle energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen. Er wordt vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelsteen, het binnenspouwblad in gelijmde keramische binnenmuursteen.
De keramische binnenmuurstenen hebben overigens een grote thermische inertie. Dit betekent dat de baksteen de warmte langzaam in zich opneemt en ook weer traag afgeeft tijdens koudere periodes.
Tussen beide spouwbladen wordt een dubbele geschrankte isolatielaag voorzien met een minimale luchtspouw. De luchtdichtheid van de woning wordt deels gewaarborgd door de keuze voor de verlijming van het binnenspouwblad en verder door de pleisterafwerking aan de binnenzijde.

Meer info: www.massiefpassief.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in