Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Koken op aardgas

Zowel chefs als amateurkoks zijn het erover eens: koken op aardgas biedt tal van voordelen. Zo valt de prijs goed mee. Aardgas is verder handig en veilig in gebruik. Daarnaast is het ook nog eens esthetisch in iedere keuken. De voordelen van koken met aardgas op een rij.

Economisch

Met aardgas koken is goed voor je portefeuille. Aardgas is immers een relatief goedkope warmtebron. Daarbij komt nog eens dat je de hitte nauwkeurig kan regelen en alleen de energie gebruikt die je nodig hebt om een gerecht klaar te maken. Een gaskookplaat kost bovendien minder dan een inductiekookplaat. Voor een kookplaat betaal je minimum € 140. Voor een fornuis op aardgas is de minimumprijs €240. Maar niet alleen de aankoopprijs is voordeliger, ook op het gebied van onderhoud en herstellingen ben je beter af met een aardgastoestel.

Comfortabel

Wie kookt op aardgas, geniet ook heel wat comfort. Je bereikt sneller de gewenste temperatuur in vergelijking met een elektrische kookplaat en je kunt de temperatuur nauwkeurig regelen. Daarnaast combineer je met een gas op glaskookplaat de snelle gasbranders met onderhoudsvriendelijk vitrokeramisch glas.

Veilig

Met aardgas kun je ook gerust zijn. Zo is aan aan en uit is uit. Als je de gaskookplaat uitschakelt, is ook meteen de warmte verdwenen. Op die manier heb je geen risico op verbrande vingers.
Sinds 1 april 2010 zijn kooktoestellen op aardgas ook verplicht uitgerust met een vlambeveiliging (thermokoppel). Hierdoor wordt de gastoevoer afgesloten van zodra de vlam uitdooft. Er kan dus geen gas ontsnappen.
Wie de installatie van zijn toestel toevertrouwt aan een installateur die de Cerga-opleiding over de aansluiting van keukentoestellen op gas gevolgd heeft, kan helemaal op beide oren slapen. Tijdens zijn opleiding heeft de installateur immers geleerd hoe hij kooktoestellen op gas vakkundig aansluit volgens de wettelijke voorschriften.

Esthetisch

Wie overtuigd is van de praktische en economische voordelen van koken op aardgas vindt beslist zijn gading tussen de moderne en retro modellen die beschikbaar zijn in diverse kleuren en afmetingen. De kookplaten, fornuizen en ovens op aardgas passen in ieder interieur. Dankzij de moduleerbaarheid van de kookplaten kun je bijvoorbeeld ook een gaswok of teppan yaki bakplaat perfect laten integreren in je werkvlak.
Toestelzoeker
Gebruik de toestelkiezer op www.aardgas.be om het toestel te vinden dat past bij jouw behoeften en interieur

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in