Aanbevolen partners

kommerling logo
Wat is duurzaam bouwen

Gratis forum over energiebesparing

Almaar meer bedrijven kiezen er voor om te investeren in energie-efficiëntie. Niet alleen omdat ze op die manier op langere termijn hopen te besparen op hun energiefactuur, maar ook omdat zulke investeringen imagoversterkend werken. Professionelen uit de sector kunnen hier vrijdag 25 september alles over te weten komen tijdens een gratis Energiebesparingsforum in het Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder.


Passief kantoor

Stakeholders van een onderneming/organisatie verwachten meer dan ooit dat een duurzaam energiebeleid integraal deel uitmaakt van de strategie van een organisatie. Bedrijfsleiders en beleidsverantwoordelijken staan voor de grote uitdaging om oplossingen te vinden op vlak van energiebesparing die zowel het eigenbelang (economisch) als dat van het milieu behartigen. Velen kiezen in deze context om energiebesparende maatregelen te nemen in hun gebouw of voor de bouw van bijvoorbeeld een passief kantoor. De bouw van een passief kantoor is niet alleen interessant op economisch en sociaal vlak, maar werkt ook nog imagoversterkend.


Forum

Op vrijdag 25 september kunnen professionelen ontdekken dat er tal van oplossingen zijn om energie te besparen en dat passieve kantoren - zelfs een passief hotel - geen sciencefiction meer zijn maar bewuste keuzes van ondernemers van vandaag.
Het Energiebesparingsforum in het Zolderse Centrum Duurzaam Bouwen opent om 8 uur met een workshop ‘passief kantoren in de praktijk’, die om 10 uur nog eens wordt herhaald. Tussen 10 en 15 uur kunnen doorlopend workshops energiebesparing en nieuwe technieken worden gevolgd. Om 15 uur volgt een geleid bezoek aan de grootste zonnecentrale van de Benelux, om 16 uur mogen deelnemers het eerste massief passief hotel van Vlaanderen bezichtigen. Tussen 10u en 17 uur kan iedereen ook gratis zijn licht opsteken bij de Energiebeurs in het Centrum Duurzaam Bouwen.
Alle deze workshops en bezoeken zijn gratis. Alle bezoeken aan demonstratieprojecten starten met een uitleg in Centrum Duurzaam Bouwen. Nadien kunnen de deelnemers gebruik maken van de bussen naar de demonstratieprojecten. Deelnemers moeten zich voor woensdag 23 september preregisteren via de webstek van Centrum Duurzaam Bouwen. De plaatsen zijn beperkt.


Info: Centrum Duurzaam Bouwen, Industrieterreinterrein De Schacht nr 1112, Schachtplein (parking), 3550 Heusden-Zolder

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in