Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Energiezuinige voorbeeldwoningen

Zit je nog met vragen over lage energiewoningen, passiefhuizen of een nul energiewoning, dan kan deze rubriek met voorbeelden van energiezuinige huizen misschien antwoorden bieden. ze biedt in elk geval stof genoeg voor inspiratie!

 

  • Passiefhuis Elewijt
Passiefhuis Elewijt

Deze woning valt op in zijn straat door het originele zadeldak. Volgens de bouwvoorschriften moest de woning verplicht een zadeldak en bakstenen gevelafwerking hebben. De bouwheer en architect besloten van de nood een deugd te maken.


Lees meer over deze woning
 

 

  • Passiefhuis Ename
Passiefhuis Ename

Goedkoop & Gezond wonen was een doelstelling van het koppel. Het was steeds een evenwicht zoeken tussen: Best Beschikbare Technologie (BBT) en een andere BBT, nl Best Betaalbare Technologie. Het heeft uren berekeningen en discussies gekost. Dit is een gecertificeerde passiefwoning. Lees meer over deze woning
 

 

  • Passiefhuis Heusden-Destelbergen
Passiefhuis Heusden-Destelbergen

De woning met een totale oppervlakte van 130m² (twee niveaus van 65m²) is opgevat als een flexibel geheel, bestaande uit twee open plateaus. De binnenwanden zijn niet dragend, zodat de indeling kan aangepast worden aan de behoeften van de bewoners.
Het bouwteam wil met deze woning aantonen dat optimaal energiegebruik ook kan zonder gebruik te maken van dure en ingewikkelde technieken. Dit is een gecertificeerde passiefwoning.Lees meer over deze woning
 

 

  • Passiefhuis Heusden-Zolder
Passiefhuis Heusden-Zolder

De woning bestaat uit twee volwaardige bouwlagen en een duplexniveau onder het zadeldak. Aan de zuidzijde liggen de woonruimten, zoals woonkamer, keuken en bureau. De wasplaats, slaapkamers en inkom liggen aan de noordzijde. Het houtskelet wordt omgeven door een traditionele gevelsteen, wat de woning een klassiek uiterlijk geeft. De grote ramen in de zuidgevel zorgen voor een hoge passieve zonnewinst. Dit is een gecertificeerde passiefwoning.

Lees meer over deze woning
 

 

  • Passiefhuis Wijtschate
Passiefhuis Wijtschate

In dit huis is ook een dokterspraktijk ondergebracht.
Het houtskelet is opgebouwd werd aan de voor en zijgevels afgewerkt in metselwerk. Voor de achtergevel werd gekozen voor een houten afwerking.
Zoals zoveel passiefwoningen werd ook dit project uitgerust met een balansventilatie met hoogrendements warmtewisselaar en bypass. Dit is een gecertificeerde passiefwoning. 


Lees meer over deze woning
 

 

  •  Zeer lage energiewoning Zwalm (filmpje)
Passiefhuis Zwalm

De zeer lage energiewoning van architect Christophe Debrabander. Hij licht zijn huis toe in het VT4-programma Huizenjacht.


Bekijk het filmpje over deze woning
 

 

Met dank aan: Architect Christophe Debrabander, Passiefhuisplatform
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in