Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Elektriciteitsprijzen kunnen enkel maar stijgen

“Alle illusies over lagere elektriciteitsprijzen moeten definitief worden opgeborgen. Dat is gewoon totaal onmogelijk geworden”, meent Luc Sterckx, de topman van het stroombedrijf SPE-Luminus.


“In de toekomst gaan we enkel nog maar met duurdere elektriciteitsprijzen worden geconfronteerd”, zegt hij.
Heel wat mensen krijgen dezer dagen hun elektriciteits- of gasafrekening in de bus. Dan is het wel even schrikken. De meeste energiebedrijven moeten bij hun klanten flinke sommen navorderen en meteen ook de maandafrekening verhogen.
Terwijl sommigen nog blijven hopen dat de liberalisering van de energiemarkten op termijn tot lagere prijzen zal leiden, veegt Luc Sterckx alle begoochelingen van tafel.

Tijdperk van de dure energie
“Wij leven vandaag in een nieuw tijdperk. Dat van dure energie. Zeker de individuele huishoudens moeten zich nog aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen. De industrie heeft in de afgelopen jaren sterke inspanningen gedaan om het verbruik te reduceren. Thuis hebben wij dat nog helemaal niet gedaan.”

De snelle stijging van de olieprijzen en de gasnoteringen dringt stilaan overal door. Niet enkel met inflatoire gevolgen voor de macro-economie. Nu sijpelen de gevolgen ook in de huishoudens door. Met alle gevolgen vandien.
“Zoals alles stijgt, kunnen gas en elektriciteit toch niet goedkoper worden”, argumenteert Sterckx.

Bron: Het Belang van Limburg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in