Aanbevolen partners

kommerling logo
Wat is duurzaam bouwen

Eeris van Bostoen maakt bestaande woning passief

Bostoen start een nieuwe divisie binnen het bedrijf op. De nieuwe business unit, eeris, legt zich toe op de opwaardering van bestaande woningen door de implementatie van passiefhuistechnologie. Een opmerkelijke stap, aangezien Bostoen voorheen enkel actief was op de nieuwbouwmarkt.


Als je van je woning een energiewoning maakt, stijgt het comfort voor de huidige bewoner aanzienlijk, terwijl het energieverbruik gevoelig daalt. Op die manier evolueert de woning vandaag al in functie van de EPB-norm van morgen. Dankzij haar expertise in de passiefbouw, heeft Bostoen alle kennis en ervaring in huis op het gebied van evaluatie van de noden van de woning, materiaalkennis en plaatsing.


Eeris

Bostoen starte twee jaar geleden reeds met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen, die nu onder de business unit eeris valt. Sinds haar opstart in 2009 kent deze divisie reeds een omzet van € 40 miljoen op en is Bostoen uitgegroeid tot de nummer 1 in zonnepanelen op de residentiële markt.

“De overstap van de nieuwbouwmarkt naar de markt van bestaande woningen kadert in de filosofie van het bedrijf”, aldus Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv. “Bostoen biedt milieuvriendelijke woonoplossingen aan voor de doorsnee Vlaming en het is dan niet meer dan logisch dat we onze expertise en vakmanschap in de passiefbouw nu ook aanwenden in bestaande woningen.”

Particuliere woningen zijn verantwoordelijk voor een kleine 15% van de totale CO²-uitstoot. Een groeiend milieubesef bij de Vlaming, steeds strengere wetgeving ende immer stijgende energieprijzen (tot 25% in het afgelopen jaar alleen al) zetten daarom steeds meer huiseigenaars aan om na te denken over het energieverbruik van hun woning. Bovendien is de markt van de bestaande woningen groter dan die van de nieuwbouw, waar de norm al veel hoger ligt. Met eeris legt Bostoen zich toe op bestaande woningen, die dankzij de implementatie van passiefhuistechnologie omgevormd worden tot een energiewoning.


De overstap naar energiezuinig wonen

Een energiedeskundige adviseert waar en hoe de energieprestatie van de woning verbeterd kan worden, door bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen of ramen met superisolerende beglazing. Bostoen houdt daarbij rekening met het totaalplaatje, voor een optimaal resultaat, en zorgt voor een correcte plaatsing. Door haar jarenlange ervaring op de passiefhuismarkt, heeft Bostoen daar immers alle troeven voor in handen en kan zich aldus beroepen op haar expertise, plaatsingskunst en degelijkheid van materialen. Op die manier kan met enkele relatief kleine ingrepen het energieverbruik van een bestaande woning reeds aanzienlijk verbeterd worden.


Meer info: Bostoen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in