Energie

Doelgroep ‘sociaal tarief’ voor elektriciteit en aardgas verkleint vanaf 1 juli 2023: vraag nu nog je kortingsbon aan

Vraag nu nog uw kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer aan.

Heeft u recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heeft u behoefte aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droger, koelkast of vriezer?
Dan kunt u profiteren van een korting van € 250 bij de aanschaf van een nieuw energiezuinig apparaat. Het is raadzaam dit vóór 1 juli 2023 te doen, omdat de doelgroep voor het sociaal tarief daarna wordt beperkt en personen met een verhoogde tegemoetkoming niet langer in aanmerking komen. Het is dus belangrijk om vóór eind juni de kortingsbon aan te vragen. Deze kortingsbon is vervolgens 2 jaar geldig. Recht hebbende personen kunnen maximaal 4 kortingsbonnen aanvragen, één voor elk van de vier huishoudelijke apparaten.

De kortingsbon is van toepassing op de aankoop van:

  • een energiezuinige vriezer met label D of beter,
  • een wasmachine met label C of beter,
  • een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter.

Tot 1 juli 2023 is de kortingsbon ook geldig voor een koelkast met label E. U kunt op de website van Fluvius ontdekken bij welke winkels u terecht kunt.

Voor de aanschaf van energiezuinige huishoudelijke apparaten moet de kortingsbon vooraf worden aangevraagd. Dit kan zowel online als op papier via Fluvius.
Houd rekening met een minimale levertijd van twee weken. Vergeet niet om een recent en geldig attest van het 'sociaal tarief' toe te voegen aan uw aanvraag.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in