Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Bespaar door zonnepanelen te huren

Een woning huren is geen nieuwigheid meer. Vandaag kun je ook almaar meer elementen voor in de woning huren: de kunst, het meubilair, de verwarmingsinstallatie, … en sinds kort ook de zonnepanelen. Initiatiefnemer Futech biedt twee huurformules.
Huurformules bestaan tegenwoordig in alle mogelijk vormen en formaten. Futech, specialist in groene energie, voegt nog een opmerkelijke nieuwigheid toe aan die lijst: het huren van zonnepanelen voor particulieren dankzij hun nieuwe Fix- en Flex-formules. Gedaan met grote investeringen in panelen.
 

Fix en Flex

Futech biedt twee formules om de panelen te huren: Fix en Flex. Het basisprincipe van deze twee formules is hetzelfde: Futech legt zelf de zonnepanelen aan tegen een opstartkost. Hiervan wordt elk jaar 1/20e terugbetaald onder de vorm van getrouwheidspremies, zodat je na 20 jaar de opstartkost hebt terugverdiend. Deze opstartkost is erg laag in verhouding met de waarde van de installatie. Verder wordt er elke maand een vaste vergoeding betaald aan Futech in functie van het aantal panelen. Je moet de opgewekte stroom natuurlijk niet meer aan je energieleverancier betalen waardoor je maandelijks al snel tussen de €20 en €100 bespaart.
 
Fix of Flex? Het grote verschil zit in de maandelijkse kost. Er wordt op de website van de VREG gekeken naar de laagste stroomprijs op de markt. Op deze stroomprijs krijg je nog 10% korting bij Fix en 20% korting bij Flex. Bij Fix staat dit bedrag vast voor 20 jaar. Bij Flex wordt het bedrag elk jaar geïndexeerd met 3%.
 

Voordelen

Wat dit principe zo anders maakt, is het feit dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Je hoeft bovendien zelf geen grote investeringen meer te doen in zonnepanelen. De maandelijkse besparing is onmiddellijk voor jou. Het onderhoud en de garantie van de panelen en de omvormer is gedurende de 20 jaar overigens de verantwoordelijkheid van Futech.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in