Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Belg wil energiebesparend (ver)bouwen

Dat blijkt uit een enquête, die het EPB-team van eind december 2007 tot begin januari 2008 organiseerde bij een publiek van bouwers en verbouwers.


Het EPB- team – een samenwerking tussen topbedrijven uit de Belgische bouw- en energiesector, de Vlaamse en de Waalse overheid – werd in het leven geroepen naar aanleiding van de regelgeving rond Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB). Sinds 1 januari 2006 moet elke bouwaanvraag in Vlaanderen voldoen aan deze EPB-regelgeving. In 2008 wordt de regelgeving partieel van kracht in Wallonië.

EPB-regelgeving gekend
De online bevraging op 13.483 adressen leerde voorts dat bijna 70 % van de respondenten intussen vertrouwd is met EPB. Dat cijfer bewijst het rendement van de inspanningen van de EPB-werkgroep. Met een gids, de website www.epb-oplossingen.be,  de aanwezigheid op bouw- en renovatiebeurzen en nog andere activiteiten wil het EPB-team bouwers en verbouwers informeren over en adviseren bij het naleven van de EPB-regelgeving.

Energiezuinig
Uit de enquête blijkt ook nog dat 87,5% van de ondervraagde Belgen meent zuinig om te springen met energie. 75% heeft de indruk dat energiebesparende maatregelen duur zijn, maar 63% gelooft dat er uit energiebesparende maatregelen snel voordeel te halen valt. Bij de Belgen die effectief een woning hebben gebouwd, verbouwd of gekocht, ligt dat percentage zelfs op 68,7.

Duurzaamheid telt
Van de ondervraagde Belgen vindt 82,3% de duurzaamheid en de kwaliteit van materialen belangrijker dan de prijs. Meer dan één Belg op twee is bereid om meer te betalen voor groene energie.

De volledige resultaten van de enquête kunnen worden geraadpleegd op www.epb-oplossingen.be.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in